Guido Rivella

Guido Rivella syntyi Barbarescossa Montestefanon kylässä, alueella jossa on Rivellan nykyinen tila. Viinitila oli enologi Guidon Rivellan vuosikausien ajan vaalima unelma, joka kävi toteen vuonna 2010.

Guido oli kotoisin ankarasta maatalousperheestä (hänen isovanhempansa ja vanhempansa ovat aina harjoittaneet maataloutta Montestefanoa ympäröivällä mäkisellä maastolla), joten Guidolle oli luonnollista sekä itsestään selvää, että hänen työnsä ei voinut olla muuta kuin maataloutta ja viininviljelyä.

Valmistuttuaan enologiksi Alban enologisesta koulusta, Guido työskenteli lyhyen aikaa kaukana Langhesta. Nostalgia kotimaataan kohtaan kuitenkin kasvoi ja heti kun tuli tilaisuus palata, Guido tarttui siihen. Guodo Rivella toimi 45 vuode ajan Angelo Gajan rinnalla Gajan viinitalon viinintekijänä.

45 intensiivisen työvuoden jälkeen, oli aika saavuttaa oma unelma eli oman tilan perustaminen. Rivella kunnosti vanhemmiltaan perimän tilan rakennuksineen, jossa Rivellan nykyinen tila aloitti toimintansa. Tänä päivänä yritys kantaa hänen tyttärensä Silvian nimeä. Tilan rypäleistä 70% tulee Montestefanon "Cru":sta ja tilalla on 5 hehtaaria Neivessä Fausonin "Cru":sta.

 

Lue lisää tuottajasta:

GUIDO RIVELLA, MONTESTEFANO, BARBARESCO – MESTARI

“Osallistujat saivat kukin kirjan The Making of A Great Wine, Gaja and Sori San Lorenzo, Edward Steinberg, 1992. Kirja kertoo yksityiskohtaisesti Sorì San Lorenzo -viinin vuosikerran 1989 synnystä, viinitarhalta pulloon. Kellarimestari Guido Rivellaa siteerataan läpi koko kirjan ja hänen nimensä mainitaan usein monta kertaa per sivu. Guido Rivella oli Gajan kellarimestari 47 vuotta mistä noin 20 vuotta pääviinintekijänä…”

Liisa Salmisen blogista - Liza in WineWonderland

→ Lue artikkeli

 

Tuottajan viinejä

Edellinen
Edellinen

Il Chiosso

Seuraava
Seuraava

Giuseppe Nada