Giuseppe Nada

Nada tunnetaan korkealaatuisesta Barbarescosta, jota arvostavat traditionalistit ja keräilijät. Käyttää perinteisiä menetelmiä ja painottaa viinitarhan hoitoa tuottaakseen viinejä, jotka heijastavat terroiria.

Vuonna 1900 esi-isämme Antonio Nada, joka oli alun perin kotoisin Trezzo Tinellasta, muutti Treisoon Casotin paikkakunnalle, joka on Barbarescon historiallinen maantieteellinen paikka (MGA). Casot on ollut perheemme omistuksessa yli 120 vuotta. Nykyisen yrityksen Nada Giuseppe, entinen "Nada Antonio and Son", juuret ulottuvat 1960-luvun puoliväliin.

Tuolloin viininviljely ja viininvalmistus olivat luonteeltaan täysin erilaisia kuin nykyään. Köyhyys ja teknisten välineiden puute tekivät elämästä vaikeaa ja väsyttävää koko sota-ajan. Vasta 1950-luvulla alamme tulevaisuus alkoi hahmottua Langhen ja Barbarescon alueella, jotka ovat nykyään ainutlaatuisia ja lumoavia paikkoja.

Siksi Antonio (jo kolmas sukupolvi) 1950- / 1960-luvulla alkoi keskittyä viininviljelyyn, jossa Nebbiolo ja sen viininviljely tuotti ensimmäisen Barbarescon, joka tunnustettiin DOC vuonna 1963.

Pian sen jälkeen, vuonna 1968 perheemme osti maata Marcarinin paikkakunnalta, joka on toinen tärkeä maantieteellinen paikka, jonne perhe rakensi uuden talon ja viinikellarin.

Vuodesta 1990 alkaen Barbaresco tuli yhä tunnetummaksi ja arvostetummaksi, minkä vuoksi Nebbiolo-viinitarhoja täydennettiin ja ne sijoitettiin parhaille paikoille sekä MGA CASOTin että MACARINInin tiloille, jotta saataisiin erittäin klassisia ja ankaran viininvalmistuksen ja kypsytyksen ansiosta yli 70 vuotta muuttumattomia viinejä.

Olimme 1970-luvulla ensimmäisten tuottajien joukossa, jotka pullottivat viinit Albeisa-pulloihin, tuohon pulloon joka on korkean laadun symboli. Nada Giuseppe oli myös yksi Barbarescon alueen ensimmäisistä tuottajista, joka siirtyi vuonna 2014 luonnonmukaiseen maatalouteen, ja siitä tuli sertifioitu vuosikerta 2017.

 

Lue lisää tuottajasta:

GIUSEPPE NADA, BARBARESCO – PUHDASPIIRTEISTÄ, KUKKAISTA ELEGANSSIA

“Online-tastingit toivat tervetullutta vaihtelua yksitoikkoiseen covid-eristykseen. Maaliskuun lopussa 2021 osallistuin erääseen Mr. Nebbiolon etätastingiin. Illan kuluessa meillä oli yhteys Barbaresco-tuottaja Giuseppe Nadan viinintekijä Enrico Nadaan. Maistelimme muun muassa Nadan 2017 Barbaresco Casotia. Mikä viini! Olin melkein sanaton mutta en toimintakyvytön. Seuraavana päivänä tein ystävieni kanssa yhteistilauksen. Miten voi Barbaresco olla niin hurmaava: Puhdaspiirteisyyttä, eleganssia ja ruusuista kukkaisuutta! Tähän halusin saada vastauksen.…”

Liisa Salmisen blogista - Liza in WineWonderland

→ Lue artikkeli

 

Tuottajan viinejä

Edellinen
Edellinen

Guido Rivella

Seuraava
Seuraava

Giuseppe Mascarello