Champagne Andre Heucq

Heucqin perhe aloitti oman samppanjan pullottamisen jo vuonna 1936. 1950-luvulta lähtien Roger Heucq modernisoi liiketoimintaa, ja suuri osa viiniköynnöksistä on edelleen tuolta ajalta. Poikansa Andrén synnyttyä vuonna 1973 alkoi siirtyminen luomuviininviljelyyn ja alkoi uusi suuntautuminen kohti hienoja, elegantteja samppanjoja, joille on ominaista terroir.

Jo muutaman vuoden ajan Andréaa ovat tukeneet aktiivisesti hänen lapsensa Fanny & Alexandre. Fanny pyörittää myös hienoa ja hyvin varustettua samppanjakauppaa Pariisissa.

Alueella on 6 hehtaaria viinitarhoja Vallée de la Marnessa, jossa heille tärkein on Meunier-rypäle. Tässä maaperässä on erityinen, kolmikerroksinen rakenne, joka koostuu hiekasta, vihreästä savesta ja kalkkipitoisesta savesta. Tämä kerrostuminen tarkoittaa, että maa vaatii vähemmän vettä, mikä on erittäin hyödyllistä Cuislesin ympärillä olevalle vähäsateiselle alueelle. Täällä syntyy hyvin erikoislaatuisia viinejä. Viinejä joiden mineraalisuus, rakenne ja kypsytyspotentiaali ovat tasapainossa.

Heucq ei käytä viinien tuotannossa suodatusta eikä juuri lainkaan rikkiä stabilointiin. André kypsyttää mielellään viinejä tammisammioissa tasapainon ja harmonian saavuttamiseksi, mutta hänen kokeilunsa betonimunien ja saviamforien kanssa tuottavat myös jännittäviä ja ainutlaatuisia tuloksia. Rypälelajikkeesta ja vuosikertaominaisuuksista riippuen hän käyttää taitavasti eri kypsytysastioita tarpeidensa mukaan.

”Dosagea” on pienennetty viime vuosina yhä enemmän. Tämä antaa samppanjoille äärimmäisen yksilöllisen tyylin: intensiivisen ja voimakkaan, mutta myös tarkan, maaperän keskittyneen, mehukkaan ja runsaan rakenteen.

 

Tuottajan viinejä

Edellinen
Edellinen

Bodega Piedras de San Pedro

Seuraava
Seuraava

Pico Maccario