Cristina Zoppi

Cristina Zoppi sekä hänen miehensä Ezio rakastuivat työskennellessään Fiatin autotehtaalla Piemontessa ja muuttivat lopulta perheen maatilalle Monferraton kukkuloille. Vuonna 2004 Cristina jäi äitiyslomalle ja aikoi työskennellä tilan viinitarhoilla muutaman kuukauden ajan, ollessaan kotona vastasyntyneen kanssa. Sen sijaan -fiat vinum- hän ryhtyi luonnonmukaiseksi viljelijäksi ja alkoi viljellä Monferraton kantavaa Barbera-rypäleitä. Hän oli kiinnostunut myös muista punaisista, oudoista ja erikoisista rypäleistä: kukkaisen mausteisesta Ruchèsta ja tarttuvasta, kuivatun yrtin tuoksuisesta Grignolinosta.

Vuonna 2017 Cristina "ei enää pystynyt myymään rypäleitä pois" ja palkkasi Alto Piemonten kuuluisan enologin Cristiano Garellan. Zoppissa hän oivalsi heti "ainutlaatuisen merihiekka- ja kalkkikivipohjaisen maaperän potentiaalin Grignolinolle. Lajikkeessa on tarkka tuoksu ja hyvä jännitys suussa, ja Ruchèn viinitarhan siltti-/kalkkikivisavimaaperä on erityisen hyödyllinen aromaattisen vivahteikkuuden kannalta. "Nämä samat viinit, kasvatettuna vain enimmäkseen savimaalla, olisivat lihaksikkaampia ja aromeiltaan tylsempiä."

 

Tuotejan viinejä

Edellinen
Edellinen

Crotin 1897

Seuraava
Seuraava

Ca'Nova