Ca' del Baio

Perheyritys, jonka asema laadukkaiden Barbarescojen huipputuottajien joukossa kasvaa jatkuvasti. Keskittyy kestävään viininviljelyyn ja perinteisiin viininvalmistusmenetelmiin painottaen Barbarescon ainutlaatuista terroiria.

Neljän sukupolven ajan Ca' del Baio on ollut perheyritys, kuten Langhen alueella on tapana. Grasson perheen maalaistaloa ympäröiviä viinitarhoja on hoidettu ja siirretty isältä pojalle, ja niitä on ajan mittaan lisätty avioliittojen ja yritysostojen kautta.

Nykyään Giulio ja Luciana sekä heidän tyttärensä Paola, Valentina ja Federica hoitavat intohimoisesti ja asiantuntevasti kaikkia yrityksen eri osa-alueita aina rypäleiden viljelystä ja viininvalmistuksesta vieraanvaraisuuteen ja viininmyyntiin.

Grasson perheelle yksinkertaisuus, uhrautuvaisuus ja syvä kiintymys omaan maahan ovat edellytyksiä laatuviinien takaamiseksi.

Nykyään Ca' del Baion tilalla on 28 hehtaaria viinitarhoja Barbarescon ja Treison kylissä, jotka molemmat sijaitsevat Barbarescon viininviljelyalueella.

Kaikki tilan viinit on kasvatettu, ja ne on valmistettu useista eri arvostetuista lajikkeista, joista osa on tyypillisiä alueelle ja osa kansainvälisempiä: valkoisiin kuuluvat Moscato, Chardonnay ja Riesling ja punaisiin Nebbiolo, Barbera ja Dolcetto. Lähes kaikki viinit ovat lajikeviinejä.

Arvostetuimmat viiniköynnökset, joista saadaan Barbarescon valmistuksessa käytettävää Nebbioloa, ovat 25-40 vuotta vanhoja, ja niistä valmistetaan tilan Crus-viinit Asili ja Pora (Barbarescon kunta) sekä Vallegrande ja Marcarini (Treiso).

Vuosien mittaan Ca' del Baio on saavuttanut merkittävän aseman Barbarescon maailmassa, joka on yksi Italian arvostetuimmista ja tunnetuimmista punaviineistä, ja joka kilpailee kansainvälisillä markkinoilla Euroopassa sekä kaikkialla maailmassa.

 

Lue lisää tuottajasta:

CA’ DEL BAIO, BARBARESCO – TODELLINEN PERHEYRITYS

“Olen jo pitkään ollut Barolon ystävä. Nuo nebbiolo-viinit ovat vietelleet vivahteikkaalla ruusuilta ja orvokeilta tuoksuvalla aromaattisella eleganssillaan sekä maulla missä hienot hedelmähapot ja tanniinit ovat sulassa sovussa.

Baroloon verrattuna Barbaresco-kokemukseni ovat olleet vähäisempiä. Tähän hankin korjausta ilmoittautumalla Ca’ del Baio -Master Classiin Viini ja Ruoka-messuilla lokakuun lopussa 2019. Yhteistä näille Piemonten DOCG-viineille on raikkaat, pirteät tanniinit mitkä ovat kaukana suuta kuivattavasta puumaisuudesta. Barbarescon tarhat sijaitsevat alempana ja ovat lämpimämpiä ja siksi sato korjataan yleensä varhemmin. Barbarescoja kypsytetään kaksi vuotta kun barolojen kypsytys on kolme vuotta, mikä voi olla etu jos ei ole kärsivällisyyttä odottaa.…”

Liisa Salmisen blogista - Liza in WineWonderland

→ Lue artikkeli

 

Tuottajan viinejä

Edellinen
Edellinen

Ca'Nova

Seuraava
Seuraava

Batasiolo