Ca’ del Baio Barbaresco Asili 2017
Alue: Barbaresco DOCG
Lajike: Nebbiolo
Kypsytys: Viini kypsyy 24 kuukautta tammessa, osittain isoissa tammitynnyreissä ja osittain pienissä ranskalaisissa tynnyreissä, ennen kuin sen kypsyminen jatkuu pullossa 6 kuukautta.
Viehkeän marjainen, vaikkakin aromeiltaan hieman hillitty tuoksu. Siinä on kypsiä metsän punaisia marjoja, kuten karpaloa ja puolukkaa, myös hapankirsikkaa, yrttisyyttä ja hentoa paahteisuuttakin.
Orastavaa nahkaisuuttakin tarjoileva, tuoksun aromit toistava, melko täyteläinen maku on suutuntumaltaan aluksi varsin tasainen. Reilu hapokkuus ja suuta kuivattava tanniinisuus tuovat loppumakua kohden viiniin tuntuvaa särmikkyyttä. Mausteinen, hennon havuinen, metsän aluskasvillisuutta ja lakritsiakin muistuttava aromikkuus sävyttää makua pitkässä, suuta kuivattavassa jälkivaikutelmassa.
Alue: Barbaresco DOCG
Lajike: Nebbiolo
Kypsytys: Viini kypsyy 24 kuukautta tammessa, osittain isoissa tammitynnyreissä ja osittain pienissä ranskalaisissa tynnyreissä, ennen kuin sen kypsyminen jatkuu pullossa 6 kuukautta.
Viehkeän marjainen, vaikkakin aromeiltaan hieman hillitty tuoksu. Siinä on kypsiä metsän punaisia marjoja, kuten karpaloa ja puolukkaa, myös hapankirsikkaa, yrttisyyttä ja hentoa paahteisuuttakin.
Orastavaa nahkaisuuttakin tarjoileva, tuoksun aromit toistava, melko täyteläinen maku on suutuntumaltaan aluksi varsin tasainen. Reilu hapokkuus ja suuta kuivattava tanniinisuus tuovat loppumakua kohden viiniin tuntuvaa särmikkyyttä. Mausteinen, hennon havuinen, metsän aluskasvillisuutta ja lakritsiakin muistuttava aromikkuus sävyttää makua pitkässä, suuta kuivattavassa jälkivaikutelmassa.
Alue: Barbaresco DOCG
Lajike: Nebbiolo
Kypsytys: Viini kypsyy 24 kuukautta tammessa, osittain isoissa tammitynnyreissä ja osittain pienissä ranskalaisissa tynnyreissä, ennen kuin sen kypsyminen jatkuu pullossa 6 kuukautta.
Viehkeän marjainen, vaikkakin aromeiltaan hieman hillitty tuoksu. Siinä on kypsiä metsän punaisia marjoja, kuten karpaloa ja puolukkaa, myös hapankirsikkaa, yrttisyyttä ja hentoa paahteisuuttakin.
Orastavaa nahkaisuuttakin tarjoileva, tuoksun aromit toistava, melko täyteläinen maku on suutuntumaltaan aluksi varsin tasainen. Reilu hapokkuus ja suuta kuivattava tanniinisuus tuovat loppumakua kohden viiniin tuntuvaa särmikkyyttä. Mausteinen, hennon havuinen, metsän aluskasvillisuutta ja lakritsiakin muistuttava aromikkuus sävyttää makua pitkässä, suuta kuivattavassa jälkivaikutelmassa.
Arvostelut
Tulossa
Ruokasuositus
Riistaliha mediumkypsänä tai erittäin tiivisliemisenä pataruokana.
Reseptejä tulossa:
xxxx