Bolognese Ragú

Aloita tekemällä sofrito. Pilko hienoksi selleri, porkkana ja sipuli. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa tai pienessä padassa. Laita kattila miedolle lämmölle ja lisää ensin pekoni. Kun pekoni on hiukan alkanut ruskistua, lisää kasvikset ja kypsennä hitaasti miedolla lämmöllä kunnes kasvikset ovat hiukan pehmenneet. Noin 5-10 min.

Lisää jauhelihat ja nosta samalla hiukan lämpöä. Pilko lihoja ruskistaessasi. Lihojen ruskistuttua, lisää kattilaan viini. Kun viini on haihtunut lisää halutessasi maito. Maito antaa pehmeyttä kastikkeen maulle.

Lisää sekä paseerattu tomaatti että tomaattipyree ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Anna kypsyä matalalla lämmöllä noin kaksi tuntia. Itse laitan ruoan padassa ja laitan padan noin 150c. asteiseen uuniin ja lisään tarvittaessa vähän vettä / laihaa lihalientä jos kuivuu liikaa.

Ennen tarjoilua, sekoita aavistuksen raaka pasta ensin kastikkeeseen ja lisää hiukan pastan keitinvettä. Anna veden haihtua sekä imeytyä kastikkeen kanssa. Näin pasta saa makua kastikkeesta. Annostele ja raasta Parmesan juustoa päälle.

4 henkilölle

AINESOSAT

  • 1 pieni sipuli

  • 1/2 pala varsisellerin vartta

  • 1 pieni porkkana

  • 150 g hienoksi pilkottua pekonia tai Pancettaa

  • 250 g porsaan jauhelihaa

  • 350 g naudan jauhelihaa

  • 1/2 lasia kuivaa valkoviiniä

  • 1 lasillinen maitoa (Laktoositonta ja maidon voi jättää pois halutessaan.)

  • 400 g paseerattua tomaattimurskaa

  • 2 teelusikallista tomaattipyrettä

  • extra virgin oliiviöljyä maun mukaan

  • merisuolaa

  • mustapippuria

Edellinen
Edellinen

Raikas pastasalaatti suklaahiehon petite tenderistä

Seuraava
Seuraava

Bruschetta caprese