Bruschetta caprese

Ylijäämäleivän uudelleenkäyttö on tapa, joka juontaa juurensa ajalta, jolloin ruokaa oli pöydissämme niukasti ja etsittiin aina ideoita, miten sen voisi parhaiten säästää tai antaa sille toinen  uusi elämä. Näin syntyi friselle ja bruschetta di pane. Bruschetta caprese on tyypillinen napolilainen herkku, joka valmistetaan viipaloidusta ja paahdetusta durumvehnäleivästä, jonka päälle on hierottu valkosipulia, pieniä paloja puhvelimozzarellaa, kirsikkatomaatteja, basilikaa ja tomaattia. kirsikkatomaatteja, basilikaa, oreganoa, kokonaisia mustia oliiveja (mieluiten Gaeta), suolaa ja ekstra-neitsytoliiviöljyä. 

Bruschetta caprese on välimerellinen herkku, joka toimii koosta riippuen alkunaposteluna, alkuruokana, mutta myös raikkaana ja nopeana pääruokana.

Leivän valmistelu

Leikkaa 4 noin 2 cm paksua leipäviipaletta ja leikkaa niistä 4 viipaletta. paahda ne molemmin puolin uunin ritilän alla tai tarttumattomalla paistinpannulla. Kun ne ovat kullanruskeita, ota jokainen paahdettu leipäviipale ja hiero siihen valkosipulinkynsi. Yyksi valkosipulinkynsi riittää kaikille 4 leipäviipaleelle

Leivän kasaaminen

Kun olet valmistellut leipäviipaleet, aseta ne syrjään ja valmista tarvittavat ainekset Bruschetta capresen maustamiseen.

Valuta puhvelimozzarella ja leikkaa se pieniksi neliöiksi. (ei liian suuria); leikkaa kirsikkatomaatit neljään osaan. Laita mozzarellapalat, mustat oliivit ja neljään osaan leikatut tomaatit kulhoon. Lisää sormin pilkottu basilika, oregano, ekstra-neitsytoliiviöljyä ja ripaus suolaa. Sekoita hyvin, jotta maut sekoittuvat. Aseta paahdetut leipäviipaleet tarjoiluastialle ja peitä ne seoksella, joka jaetaan tasan jokaiselle viipaleelle. (Ripottele bruschetta caprese -leipien päälle hieman ekstra-neitsytoliiviöljyä ja tarjoile. 

Bruschetta caprese on tyypillinen kesäruoka juuri sen tuoreiden ainesosien vuoksi; valmistuksen onnistumiseksi täydellisesti on välttämätöntä käyttää erittäin tuoreita aineksia ja kypsiä ja maukkaita tomaatteja. Bruschette capresi kannattaa syödä tuoreena.

4 henkilölle

AINESOSAT

  • Kirsikkatomaatit 10

  • Basilika 8 lehteä

  • Ekstra-neitsytoliiviöljyä maun mukaan

  • Hienoa suolaa maun mukaan

  • Mustat oliivit 12

  • Valkosipuli 1 kynsi

  • Puhvelimozzarellaa 250 g

  • Kotileipää 4 viipaletta.

  • Oregano 2 hyppysellinen

Edellinen
Edellinen

Bolognese Ragú