Tenuta Scersce Valtellina Superiore Sassella "Incanto" 2018
Alue: Valtellina Superiore Sassella D.O.C.G
Lajike: Nebbiolo (Chiavennasca)
Kypsytys: 25 hl:n slavonialaisessa tammessa vähintään 14 kuukauden ajan, jonka jälkeen vähintään 10 kuukautta pullossa.
Valtellina on viinintuotantoalue Lombardiassa, Pohjois-Italiassa Piemontesta itään. Alueella merkittävin rypäle on Chiavennasca eli tutummalta nimeltään Nebbiolo, josta valmistetaan viinejä, jotka ovat tyyliltään hieman feminiinisempiä kuin Barolon tai Barbarescon alueen viinit.
Nebbiolon tyypillisen kirsikkaisuuden lisäksi näissä viineissä on kukkaisuutta ja ilmavampi rakenne kuin esimerkiksi Baroloissa. Erikoista alueen viljelyssä on 1300-luvulla alkanut pengerrysten käyttö. Köynnökset kasvavat penkereillä - "terrace" - jyrkkään rinteeseen tehdyillä tasanteilla.
Kirsikkaa, vaniljaa, villihunajaa, kukkaketoa... Feminiinisen elegantti rubiininpunainen yhden tarhan (Sassella) tarhaviini. Suutuntuma on ryhdikäs ja tasapainoinen tanniinien ja hapokkuuden ansiosta. Maku on karpaloinen ja persikkainen. Ja aika pitkä, vieläpä.
Alue: Valtellina Superiore Sassella D.O.C.G
Lajike: Nebbiolo (Chiavennasca)
Kypsytys: 25 hl:n slavonialaisessa tammessa vähintään 14 kuukauden ajan, jonka jälkeen vähintään 10 kuukautta pullossa.
Valtellina on viinintuotantoalue Lombardiassa, Pohjois-Italiassa Piemontesta itään. Alueella merkittävin rypäle on Chiavennasca eli tutummalta nimeltään Nebbiolo, josta valmistetaan viinejä, jotka ovat tyyliltään hieman feminiinisempiä kuin Barolon tai Barbarescon alueen viinit.
Nebbiolon tyypillisen kirsikkaisuuden lisäksi näissä viineissä on kukkaisuutta ja ilmavampi rakenne kuin esimerkiksi Baroloissa. Erikoista alueen viljelyssä on 1300-luvulla alkanut pengerrysten käyttö. Köynnökset kasvavat penkereillä - "terrace" - jyrkkään rinteeseen tehdyillä tasanteilla.
Kirsikkaa, vaniljaa, villihunajaa, kukkaketoa... Feminiinisen elegantti rubiininpunainen yhden tarhan (Sassella) tarhaviini. Suutuntuma on ryhdikäs ja tasapainoinen tanniinien ja hapokkuuden ansiosta. Maku on karpaloinen ja persikkainen. Ja aika pitkä, vieläpä.
Alue: Valtellina Superiore Sassella D.O.C.G
Lajike: Nebbiolo (Chiavennasca)
Kypsytys: 25 hl:n slavonialaisessa tammessa vähintään 14 kuukauden ajan, jonka jälkeen vähintään 10 kuukautta pullossa.
Valtellina on viinintuotantoalue Lombardiassa, Pohjois-Italiassa Piemontesta itään. Alueella merkittävin rypäle on Chiavennasca eli tutummalta nimeltään Nebbiolo, josta valmistetaan viinejä, jotka ovat tyyliltään hieman feminiinisempiä kuin Barolon tai Barbarescon alueen viinit.
Nebbiolon tyypillisen kirsikkaisuuden lisäksi näissä viineissä on kukkaisuutta ja ilmavampi rakenne kuin esimerkiksi Baroloissa. Erikoista alueen viljelyssä on 1300-luvulla alkanut pengerrysten käyttö. Köynnökset kasvavat penkereillä - "terrace" - jyrkkään rinteeseen tehdyillä tasanteilla.
Kirsikkaa, vaniljaa, villihunajaa, kukkaketoa... Feminiinisen elegantti rubiininpunainen yhden tarhan (Sassella) tarhaviini. Suutuntuma on ryhdikäs ja tasapainoinen tanniinien ja hapokkuuden ansiosta. Maku on karpaloinen ja persikkainen. Ja aika pitkä, vieläpä.
Arvostelut
92 / 100 Wine Enthusiast
Ruokasuositus
Tattirisotto, ja lammaspaisti.