Tenuta Scersce Valtellina Superiore Inferno "Flammante" 2018

43,90 €

Alue: Valtellina Superiore Inferno D.O.C.G.

Lajike: Nebbiolo (Chiavennasca)

Kypsytys: 25 hl:n slavonialaisessa tammessa vähintään 14 kuukauden ajan, jonka jälkeen vähintään 10 kk. pulloissa.

Valtellina on viinintuotantoalue Lombardiassa, Pohjois-Italiassa Piemontesta itään. Alueella merkittävin rypäle on Chiavennasca eli tutummalta nimeltään Nebbiolo, josta valmistetaan viinejä, jotka ovat tyyliltään hieman feminiinisempiä kuin Barolon tai Barbarescon alueen viinit.

Nebbiolon tyypillisen kirsikkaisuuden lisäksi näissä viineissä on kukkaisuutta ja ilmavampi rakenne kuin esimerkiksi Baroloissa. Erikoista alueen viljelyssä on 1300-luvulla alkanut pengerrysten käyttö. Köynnökset kasvavat penkereillä - "terrace" - jyrkkään rinteeseen tehdyillä tasanteilla.

Hennon tiilenpunainen viini. Se tulee yhdeltä tarhalta (Inferno) ja se tuoksuu ruusuilta pienellä mausteisella vivahteella. Erittäin elegantti, pehmeä, silkkinen ja kaikin puolin herkkä viini. Mausta löytyy luumua sekä punaisia marjoja.

Määrä:
Lisää ostoskoriin

Alue: Valtellina Superiore Inferno D.O.C.G.

Lajike: Nebbiolo (Chiavennasca)

Kypsytys: 25 hl:n slavonialaisessa tammessa vähintään 14 kuukauden ajan, jonka jälkeen vähintään 10 kk. pulloissa.

Valtellina on viinintuotantoalue Lombardiassa, Pohjois-Italiassa Piemontesta itään. Alueella merkittävin rypäle on Chiavennasca eli tutummalta nimeltään Nebbiolo, josta valmistetaan viinejä, jotka ovat tyyliltään hieman feminiinisempiä kuin Barolon tai Barbarescon alueen viinit.

Nebbiolon tyypillisen kirsikkaisuuden lisäksi näissä viineissä on kukkaisuutta ja ilmavampi rakenne kuin esimerkiksi Baroloissa. Erikoista alueen viljelyssä on 1300-luvulla alkanut pengerrysten käyttö. Köynnökset kasvavat penkereillä - "terrace" - jyrkkään rinteeseen tehdyillä tasanteilla.

Hennon tiilenpunainen viini. Se tulee yhdeltä tarhalta (Inferno) ja se tuoksuu ruusuilta pienellä mausteisella vivahteella. Erittäin elegantti, pehmeä, silkkinen ja kaikin puolin herkkä viini. Mausta löytyy luumua sekä punaisia marjoja.

Alue: Valtellina Superiore Inferno D.O.C.G.

Lajike: Nebbiolo (Chiavennasca)

Kypsytys: 25 hl:n slavonialaisessa tammessa vähintään 14 kuukauden ajan, jonka jälkeen vähintään 10 kk. pulloissa.

Valtellina on viinintuotantoalue Lombardiassa, Pohjois-Italiassa Piemontesta itään. Alueella merkittävin rypäle on Chiavennasca eli tutummalta nimeltään Nebbiolo, josta valmistetaan viinejä, jotka ovat tyyliltään hieman feminiinisempiä kuin Barolon tai Barbarescon alueen viinit.

Nebbiolon tyypillisen kirsikkaisuuden lisäksi näissä viineissä on kukkaisuutta ja ilmavampi rakenne kuin esimerkiksi Baroloissa. Erikoista alueen viljelyssä on 1300-luvulla alkanut pengerrysten käyttö. Köynnökset kasvavat penkereillä - "terrace" - jyrkkään rinteeseen tehdyillä tasanteilla.

Hennon tiilenpunainen viini. Se tulee yhdeltä tarhalta (Inferno) ja se tuoksuu ruusuilta pienellä mausteisella vivahteella. Erittäin elegantti, pehmeä, silkkinen ja kaikin puolin herkkä viini. Mausta löytyy luumua sekä punaisia marjoja.

 

Arvostelut

  • 91 / 100p. Wine Enthusiast

Ruokasuositus

  • Ensisijaisesti sellaisenaan. Voi kokeilla myös punaisen kalan tai kanaviillokin kanssa.

Reseptejä tulossa:

xxxx