Tenuta Scersce Valtellina Superiore "Essenza" 2017
Alue: Valtellina Superiore D.O.C.G
Lajike: Nebbiolo (Chiavennasca)
Kypsytys: 50 hehtolitran tammisissa kartiomuotoisissa sammioissa noin 14 kuukauden ajan, onka jälkeen vähintään 10 kuukautta pullossa.
Valtellina on viinintuotantoalue Lombardiassa, Pohjois-Italiassa Piemontesta itään. Alueella merkittävin rypäle on Chiavennasca eli tutummalta nimeltään Nebbiolo, josta valmistetaan viinejä, jotka ovat tyyliltään hieman feminiinisempiä kuin Barolon tai Barbarescon alueen viinit.
Nebbiolon tyypillisen kirsikkaisuuden lisäksi näissä viineissä on kukkaisuutta ja ilmavampi rakenne kuin esimerkiksi Baroloissa. Erikoista alueen viljelyssä on 1300-luvulla alkanut pengerrysten käyttö. Köynnökset kasvavat penkereillä - "terrace" - jyrkkään rinteeseen tehdyillä tasanteilla.
Tämä kauniin tiilenpunainen viini on erittäin aromaattinen. Tuoksun valtaa kielo, toffee ja punaiset marjat. Tanniinit ovat hyvin integroituneet ja hapokkuutta viinillä on tarpeeksi ollakseen rakenteikas. Maussa on viikunaa ja puolukkahilloa.
Alue: Valtellina Superiore D.O.C.G
Lajike: Nebbiolo (Chiavennasca)
Kypsytys: 50 hehtolitran tammisissa kartiomuotoisissa sammioissa noin 14 kuukauden ajan, onka jälkeen vähintään 10 kuukautta pullossa.
Valtellina on viinintuotantoalue Lombardiassa, Pohjois-Italiassa Piemontesta itään. Alueella merkittävin rypäle on Chiavennasca eli tutummalta nimeltään Nebbiolo, josta valmistetaan viinejä, jotka ovat tyyliltään hieman feminiinisempiä kuin Barolon tai Barbarescon alueen viinit.
Nebbiolon tyypillisen kirsikkaisuuden lisäksi näissä viineissä on kukkaisuutta ja ilmavampi rakenne kuin esimerkiksi Baroloissa. Erikoista alueen viljelyssä on 1300-luvulla alkanut pengerrysten käyttö. Köynnökset kasvavat penkereillä - "terrace" - jyrkkään rinteeseen tehdyillä tasanteilla.
Tämä kauniin tiilenpunainen viini on erittäin aromaattinen. Tuoksun valtaa kielo, toffee ja punaiset marjat. Tanniinit ovat hyvin integroituneet ja hapokkuutta viinillä on tarpeeksi ollakseen rakenteikas. Maussa on viikunaa ja puolukkahilloa.
Alue: Valtellina Superiore D.O.C.G
Lajike: Nebbiolo (Chiavennasca)
Kypsytys: 50 hehtolitran tammisissa kartiomuotoisissa sammioissa noin 14 kuukauden ajan, onka jälkeen vähintään 10 kuukautta pullossa.
Valtellina on viinintuotantoalue Lombardiassa, Pohjois-Italiassa Piemontesta itään. Alueella merkittävin rypäle on Chiavennasca eli tutummalta nimeltään Nebbiolo, josta valmistetaan viinejä, jotka ovat tyyliltään hieman feminiinisempiä kuin Barolon tai Barbarescon alueen viinit.
Nebbiolon tyypillisen kirsikkaisuuden lisäksi näissä viineissä on kukkaisuutta ja ilmavampi rakenne kuin esimerkiksi Baroloissa. Erikoista alueen viljelyssä on 1300-luvulla alkanut pengerrysten käyttö. Köynnökset kasvavat penkereillä - "terrace" - jyrkkään rinteeseen tehdyillä tasanteilla.
Tämä kauniin tiilenpunainen viini on erittäin aromaattinen. Tuoksun valtaa kielo, toffee ja punaiset marjat. Tanniinit ovat hyvin integroituneet ja hapokkuutta viinillä on tarpeeksi ollakseen rakenteikas. Maussa on viikunaa ja puolukkahilloa.
Arvostelut
90 / 100 p. Wine Enthusiast
Ruokasuositus
Grilliruoat, riistalinnut.
Reseptejä tulossa:
xxxx