Tenuta Scersce Sforzato di Valtellina Infinito 2017

50,50 €

Alue: Sforzato di Valtellina D.O.C.G.

Lajike: Nebbiolo (Chiavennasca)

Kypsytys: Tonneaux (300-750l.) tynnyreissä vähintään 12 kuukauden ajan, minkä jälkeen vähintään 12 kuukautta pullossa.

Viininteon erikoispiirre: Rypäleiden kuivaus joulukuun ensimmäiseen päivään asti. Puristaminen tapahtuu keskimäärin muutaman päivän kuluttua, (riippuen vuosikerrasta), jota seuraa klassinen viininvalmistusprosessi.

Valtellina on viinintuotantoalue Lombardiassa, Pohjois-Italiassa Piemontesta itään. Alueella merkittävin rypäle on Chiavennasca eli tutummalta nimeltään Nebbiolo, josta valmistetaan viinejä, jotka ovat tyyliltään hieman feminiinisempiä kuin Barolon tai Barbarescon alueen viinit.

Nebbiolon tyypillisen kirsikkaisuuden lisäksi näissä viineissä on kukkaisuutta ja ilmavampi rakenne kuin esimerkiksi Baroloissa. Erikoista alueen viljelyssä on 1300-luvulla alkanut pengerrysten käyttö. Köynnökset kasvavat penkereillä - "terrace" - jyrkkään rinteeseen tehdyillä tasanteilla.

Määrä:
Lisää ostoskoriin

Alue: Sforzato di Valtellina D.O.C.G.

Lajike: Nebbiolo (Chiavennasca)

Kypsytys: Tonneaux (300-750l.) tynnyreissä vähintään 12 kuukauden ajan, minkä jälkeen vähintään 12 kuukautta pullossa.

Viininteon erikoispiirre: Rypäleiden kuivaus joulukuun ensimmäiseen päivään asti. Puristaminen tapahtuu keskimäärin muutaman päivän kuluttua, (riippuen vuosikerrasta), jota seuraa klassinen viininvalmistusprosessi.

Valtellina on viinintuotantoalue Lombardiassa, Pohjois-Italiassa Piemontesta itään. Alueella merkittävin rypäle on Chiavennasca eli tutummalta nimeltään Nebbiolo, josta valmistetaan viinejä, jotka ovat tyyliltään hieman feminiinisempiä kuin Barolon tai Barbarescon alueen viinit.

Nebbiolon tyypillisen kirsikkaisuuden lisäksi näissä viineissä on kukkaisuutta ja ilmavampi rakenne kuin esimerkiksi Baroloissa. Erikoista alueen viljelyssä on 1300-luvulla alkanut pengerrysten käyttö. Köynnökset kasvavat penkereillä - "terrace" - jyrkkään rinteeseen tehdyillä tasanteilla.

Alue: Sforzato di Valtellina D.O.C.G.

Lajike: Nebbiolo (Chiavennasca)

Kypsytys: Tonneaux (300-750l.) tynnyreissä vähintään 12 kuukauden ajan, minkä jälkeen vähintään 12 kuukautta pullossa.

Viininteon erikoispiirre: Rypäleiden kuivaus joulukuun ensimmäiseen päivään asti. Puristaminen tapahtuu keskimäärin muutaman päivän kuluttua, (riippuen vuosikerrasta), jota seuraa klassinen viininvalmistusprosessi.

Valtellina on viinintuotantoalue Lombardiassa, Pohjois-Italiassa Piemontesta itään. Alueella merkittävin rypäle on Chiavennasca eli tutummalta nimeltään Nebbiolo, josta valmistetaan viinejä, jotka ovat tyyliltään hieman feminiinisempiä kuin Barolon tai Barbarescon alueen viinit.

Nebbiolon tyypillisen kirsikkaisuuden lisäksi näissä viineissä on kukkaisuutta ja ilmavampi rakenne kuin esimerkiksi Baroloissa. Erikoista alueen viljelyssä on 1300-luvulla alkanut pengerrysten käyttö. Köynnökset kasvavat penkereillä - "terrace" - jyrkkään rinteeseen tehdyillä tasanteilla.

 

Arvostelut

  • 90 / 100 p. Wine Enthusiast

Ruokasuositus

  • Ensisijaisesti sellaisenaan. Voi kokeilla myös punaisen kalan tai kanaviillokin kanssa.

Reseptejä tulossa:

xxxx