Podere Ruggeri Corsini Barolo Bussia 2016
Alue: Barolo DOCG Bussia
Lajike: Nebbiolo
Kypsytys: Viini kypsyy 30 kuukautta suurissa slavonialaisissa tammitynnyreissä ja pienissä ranskalaisissa tammitynnyreissä.
Väriltään keskisyvä rubiini, jossa punaruskeita ja oransseja häivähdyksiä. Nenään tulvahtaa raikkauden tuoksu, minkä jälkeen erottuu sekä kirpeitä että ylikypsiä kirsikoita, luumuja, mansikoita sekä vadelmaa. Mausta löytyy tummaa suklaata, hasselpähkinöitä, lakritsia sekä yrttejä.
Tämän viinin köynökset kasvavat Monforte d’Alban alueella kalkkipitoisessa maaperässä ja niiden ikä on 35-55 vuotta. Viinitarha avautuu lounaaseen.
Viini on ensin kuorikontaktissa 15-18 päivää ja jatkaa vielä käymistään 20 päivän ajan terästankissa. Viini kypsytetään 30 kuukauden ajan pienissä tynnyreissä, joista osa on kerran tai kaksi käytettyjä ranskalaisia ja osa slavonialaisia tammitynnyreitä. Tämän jälkeen viini on vielä pullokypsytyksessä 6 kuukautta ennen toimituksia tilalta.
Vuoden 2016 viinit ovat tulleet kuuluisiksi ikääntymispotentiaalistaan. Corsinin Barolo Bussia on jo nyt miellyttävä juotavaksi – kellarointipotentiaalia sillä on ainakin 15 vuotta.
Alue: Barolo DOCG Bussia
Lajike: Nebbiolo
Kypsytys: Viini kypsyy 30 kuukautta suurissa slavonialaisissa tammitynnyreissä ja pienissä ranskalaisissa tammitynnyreissä.
Väriltään keskisyvä rubiini, jossa punaruskeita ja oransseja häivähdyksiä. Nenään tulvahtaa raikkauden tuoksu, minkä jälkeen erottuu sekä kirpeitä että ylikypsiä kirsikoita, luumuja, mansikoita sekä vadelmaa. Mausta löytyy tummaa suklaata, hasselpähkinöitä, lakritsia sekä yrttejä.
Tämän viinin köynökset kasvavat Monforte d’Alban alueella kalkkipitoisessa maaperässä ja niiden ikä on 35-55 vuotta. Viinitarha avautuu lounaaseen.
Viini on ensin kuorikontaktissa 15-18 päivää ja jatkaa vielä käymistään 20 päivän ajan terästankissa. Viini kypsytetään 30 kuukauden ajan pienissä tynnyreissä, joista osa on kerran tai kaksi käytettyjä ranskalaisia ja osa slavonialaisia tammitynnyreitä. Tämän jälkeen viini on vielä pullokypsytyksessä 6 kuukautta ennen toimituksia tilalta.
Vuoden 2016 viinit ovat tulleet kuuluisiksi ikääntymispotentiaalistaan. Corsinin Barolo Bussia on jo nyt miellyttävä juotavaksi – kellarointipotentiaalia sillä on ainakin 15 vuotta.
Alue: Barolo DOCG Bussia
Lajike: Nebbiolo
Kypsytys: Viini kypsyy 30 kuukautta suurissa slavonialaisissa tammitynnyreissä ja pienissä ranskalaisissa tammitynnyreissä.
Väriltään keskisyvä rubiini, jossa punaruskeita ja oransseja häivähdyksiä. Nenään tulvahtaa raikkauden tuoksu, minkä jälkeen erottuu sekä kirpeitä että ylikypsiä kirsikoita, luumuja, mansikoita sekä vadelmaa. Mausta löytyy tummaa suklaata, hasselpähkinöitä, lakritsia sekä yrttejä.
Tämän viinin köynökset kasvavat Monforte d’Alban alueella kalkkipitoisessa maaperässä ja niiden ikä on 35-55 vuotta. Viinitarha avautuu lounaaseen.
Viini on ensin kuorikontaktissa 15-18 päivää ja jatkaa vielä käymistään 20 päivän ajan terästankissa. Viini kypsytetään 30 kuukauden ajan pienissä tynnyreissä, joista osa on kerran tai kaksi käytettyjä ranskalaisia ja osa slavonialaisia tammitynnyreitä. Tämän jälkeen viini on vielä pullokypsytyksessä 6 kuukautta ennen toimituksia tilalta.
Vuoden 2016 viinit ovat tulleet kuuluisiksi ikääntymispotentiaalistaan. Corsinin Barolo Bussia on jo nyt miellyttävä juotavaksi – kellarointipotentiaalia sillä on ainakin 15 vuotta.
Arvostelut
Tulossa
Ruokasuositus
Suositellaan tarjoiltavaksi riistan sekä tryffeliruokien kanssa. Tämän kanssa sopivat hyvin myös hyvin kypsyneet juustot. Tarjoile 18 asteisena. Viini kannattaa avata 3-4 tuntia ennen nauttimista.
Reseptejä tulossa:
xxxx