Tenuta Scersce Rosso di Valtellina "Nettare" 2019
Alue: Rosso di Valtellina D.O.C
Lajike: Nebbiolo (Chiavennasca)
Kypsytys: Betonisäiliöissä noin 10 kuukautta, jonka jälkeen viini on vähintään 8 kuukautta pullossa.
Valtellina on viinintuotantoalue Lombardiassa, Pohjois-Italiassa Piemontesta itään. Alueella merkittävin rypäle on Chiavennasca eli tutummalta nimeltään Nebbiolo, josta valmistetaan viinejä, jotka ovat tyyliltään hieman feminiinisempiä kuin Barolon tai Barbarescon alueen viinit.
Nebbiolon tyypillisen kirsikkaisuuden lisäksi näissä viineissä on kukkaisuutta ja ilmavampi rakenne kuin esimerkiksi Baroloissa. Erikoista alueen viljelyssä on 1300-luvulla alkanut pengerrysten käyttö. Köynnökset kasvavat penkereillä - "terrace" - jyrkkään rinteeseen tehdyillä tasanteilla.
Tämä tiilenpunainen viini on tuoksultaan voimakas ja valloittava. Siitä voi tunnistaa Nebbiolon perinteisten tuoksujen lisäksi anista, mesimarjaa, punaista karamellia, mustapippuria sekä puna-apilaa. Tanniinit ovat pehmeät ja viinin ryhdikkyyttä tukee hyvä hapokkuus. Mausta löytyy lakritsia ja puolukkaa.
Alue: Rosso di Valtellina D.O.C
Lajike: Nebbiolo (Chiavennasca)
Kypsytys: Betonisäiliöissä noin 10 kuukautta, jonka jälkeen viini on vähintään 8 kuukautta pullossa.
Valtellina on viinintuotantoalue Lombardiassa, Pohjois-Italiassa Piemontesta itään. Alueella merkittävin rypäle on Chiavennasca eli tutummalta nimeltään Nebbiolo, josta valmistetaan viinejä, jotka ovat tyyliltään hieman feminiinisempiä kuin Barolon tai Barbarescon alueen viinit.
Nebbiolon tyypillisen kirsikkaisuuden lisäksi näissä viineissä on kukkaisuutta ja ilmavampi rakenne kuin esimerkiksi Baroloissa. Erikoista alueen viljelyssä on 1300-luvulla alkanut pengerrysten käyttö. Köynnökset kasvavat penkereillä - "terrace" - jyrkkään rinteeseen tehdyillä tasanteilla.
Tämä tiilenpunainen viini on tuoksultaan voimakas ja valloittava. Siitä voi tunnistaa Nebbiolon perinteisten tuoksujen lisäksi anista, mesimarjaa, punaista karamellia, mustapippuria sekä puna-apilaa. Tanniinit ovat pehmeät ja viinin ryhdikkyyttä tukee hyvä hapokkuus. Mausta löytyy lakritsia ja puolukkaa.
Alue: Rosso di Valtellina D.O.C
Lajike: Nebbiolo (Chiavennasca)
Kypsytys: Betonisäiliöissä noin 10 kuukautta, jonka jälkeen viini on vähintään 8 kuukautta pullossa.
Valtellina on viinintuotantoalue Lombardiassa, Pohjois-Italiassa Piemontesta itään. Alueella merkittävin rypäle on Chiavennasca eli tutummalta nimeltään Nebbiolo, josta valmistetaan viinejä, jotka ovat tyyliltään hieman feminiinisempiä kuin Barolon tai Barbarescon alueen viinit.
Nebbiolon tyypillisen kirsikkaisuuden lisäksi näissä viineissä on kukkaisuutta ja ilmavampi rakenne kuin esimerkiksi Baroloissa. Erikoista alueen viljelyssä on 1300-luvulla alkanut pengerrysten käyttö. Köynnökset kasvavat penkereillä - "terrace" - jyrkkään rinteeseen tehdyillä tasanteilla.
Tämä tiilenpunainen viini on tuoksultaan voimakas ja valloittava. Siitä voi tunnistaa Nebbiolon perinteisten tuoksujen lisäksi anista, mesimarjaa, punaista karamellia, mustapippuria sekä puna-apilaa. Tanniinit ovat pehmeät ja viinin ryhdikkyyttä tukee hyvä hapokkuus. Mausta löytyy lakritsia ja puolukkaa.
Arvostelut
90 / 100p. Cellar Tracker
Ruokasuositus
Sellaisenaan, sinihomejuuston kera, gratinoitujen vihannesten kanssa tai vaikka yrttisen porsaanfileen seuraksi!
Reseptejä tulossa:
xxxx