Pico Maccario - Tre Roveri Barbera Nizza Docg 2020

99,99 €

Alue: Barbera Nizza DOCG

Rypäle: Barbera 100 %

Kypsytys: 12kk erikokoisissa pienissä tammitynnyreissä

Kirkas keskirunsas rubiininpunainen viini.

Tuoksu on puhdas ja hiukan kehittynyt tuoksu. Lasista nousee punaista sekä mustaa kirsikkaa, nahkaisuutta, neilikkaa sekä hento kukkainen vivahde orvokin muodossa.

Maku on kuiva ja alku hapokas. Hedelmäisyyden intensiteetti on runsaahko ja alkoholipitoisuus keskitasoa. Viinin tanniinit ovat kypsät sekä pehmeät. Maussa korostuu kypsä kirsikka sekä tuoksussakin ollut nahka sekä mausteneilikka. Pitkähkössä jälkimaussa on hieno kaakaon/tumman suklaan sävy.

Jo nyt hienosti kehittynyt viini, joka saa vielä lisää vivahteikkuutta muutaman lisävuoden varastoinnilla. Mainio runsaahkojen pataruokien tai sienirisoton kumppanina. Tarjoa isopesäisestä lasista noin 16-18 asteisena. Tre Roveri tulee Nizzan alueelta Astin maakunnasta, joka on tunnettu nimenomaan näistä herkullisista Barberoista. Viiniä voi kellaroida vielä noin 5 vuotta.

Määrä:
Lisää ostoskoriin

Alue: Barbera Nizza DOCG

Rypäle: Barbera 100 %

Kypsytys: 12kk erikokoisissa pienissä tammitynnyreissä

Kirkas keskirunsas rubiininpunainen viini.

Tuoksu on puhdas ja hiukan kehittynyt tuoksu. Lasista nousee punaista sekä mustaa kirsikkaa, nahkaisuutta, neilikkaa sekä hento kukkainen vivahde orvokin muodossa.

Maku on kuiva ja alku hapokas. Hedelmäisyyden intensiteetti on runsaahko ja alkoholipitoisuus keskitasoa. Viinin tanniinit ovat kypsät sekä pehmeät. Maussa korostuu kypsä kirsikka sekä tuoksussakin ollut nahka sekä mausteneilikka. Pitkähkössä jälkimaussa on hieno kaakaon/tumman suklaan sävy.

Jo nyt hienosti kehittynyt viini, joka saa vielä lisää vivahteikkuutta muutaman lisävuoden varastoinnilla. Mainio runsaahkojen pataruokien tai sienirisoton kumppanina. Tarjoa isopesäisestä lasista noin 16-18 asteisena. Tre Roveri tulee Nizzan alueelta Astin maakunnasta, joka on tunnettu nimenomaan näistä herkullisista Barberoista. Viiniä voi kellaroida vielä noin 5 vuotta.

Alue: Barbera Nizza DOCG

Rypäle: Barbera 100 %

Kypsytys: 12kk erikokoisissa pienissä tammitynnyreissä

Kirkas keskirunsas rubiininpunainen viini.

Tuoksu on puhdas ja hiukan kehittynyt tuoksu. Lasista nousee punaista sekä mustaa kirsikkaa, nahkaisuutta, neilikkaa sekä hento kukkainen vivahde orvokin muodossa.

Maku on kuiva ja alku hapokas. Hedelmäisyyden intensiteetti on runsaahko ja alkoholipitoisuus keskitasoa. Viinin tanniinit ovat kypsät sekä pehmeät. Maussa korostuu kypsä kirsikka sekä tuoksussakin ollut nahka sekä mausteneilikka. Pitkähkössä jälkimaussa on hieno kaakaon/tumman suklaan sävy.

Jo nyt hienosti kehittynyt viini, joka saa vielä lisää vivahteikkuutta muutaman lisävuoden varastoinnilla. Mainio runsaahkojen pataruokien tai sienirisoton kumppanina. Tarjoa isopesäisestä lasista noin 16-18 asteisena. Tre Roveri tulee Nizzan alueelta Astin maakunnasta, joka on tunnettu nimenomaan näistä herkullisista Barberoista. Viiniä voi kellaroida vielä noin 5 vuotta.

 

Arvostelut

  • 91 / 100p. James Suckling

  • 91 / 100p. Petri Pellinen

Ruokasuositus

  • Syksyinen lihapata

Reseptejä tulossa:

Klikkaa reseptilinkki tästä