Pico Maccario - Tre Roveri Barbera Nizza Docg 2020
Alue: Barbera Nizza DOCG
Rypäle: Barbera 100 %
Kypsytys: 12kk erikokoisissa pienissä tammitynnyreissä
Kirkas keskirunsas rubiininpunainen viini.
Tuoksu on puhdas ja hiukan kehittynyt tuoksu. Lasista nousee punaista sekä mustaa kirsikkaa, nahkaisuutta, neilikkaa sekä hento kukkainen vivahde orvokin muodossa.
Maku on kuiva ja alku hapokas. Hedelmäisyyden intensiteetti on runsaahko ja alkoholipitoisuus keskitasoa. Viinin tanniinit ovat kypsät sekä pehmeät. Maussa korostuu kypsä kirsikka sekä tuoksussakin ollut nahka sekä mausteneilikka. Pitkähkössä jälkimaussa on hieno kaakaon/tumman suklaan sävy.
Jo nyt hienosti kehittynyt viini, joka saa vielä lisää vivahteikkuutta muutaman lisävuoden varastoinnilla. Mainio runsaahkojen pataruokien tai sienirisoton kumppanina. Tarjoa isopesäisestä lasista noin 16-18 asteisena. Tre Roveri tulee Nizzan alueelta Astin maakunnasta, joka on tunnettu nimenomaan näistä herkullisista Barberoista. Viiniä voi kellaroida vielä noin 5 vuotta.
Alue: Barbera Nizza DOCG
Rypäle: Barbera 100 %
Kypsytys: 12kk erikokoisissa pienissä tammitynnyreissä
Kirkas keskirunsas rubiininpunainen viini.
Tuoksu on puhdas ja hiukan kehittynyt tuoksu. Lasista nousee punaista sekä mustaa kirsikkaa, nahkaisuutta, neilikkaa sekä hento kukkainen vivahde orvokin muodossa.
Maku on kuiva ja alku hapokas. Hedelmäisyyden intensiteetti on runsaahko ja alkoholipitoisuus keskitasoa. Viinin tanniinit ovat kypsät sekä pehmeät. Maussa korostuu kypsä kirsikka sekä tuoksussakin ollut nahka sekä mausteneilikka. Pitkähkössä jälkimaussa on hieno kaakaon/tumman suklaan sävy.
Jo nyt hienosti kehittynyt viini, joka saa vielä lisää vivahteikkuutta muutaman lisävuoden varastoinnilla. Mainio runsaahkojen pataruokien tai sienirisoton kumppanina. Tarjoa isopesäisestä lasista noin 16-18 asteisena. Tre Roveri tulee Nizzan alueelta Astin maakunnasta, joka on tunnettu nimenomaan näistä herkullisista Barberoista. Viiniä voi kellaroida vielä noin 5 vuotta.
Alue: Barbera Nizza DOCG
Rypäle: Barbera 100 %
Kypsytys: 12kk erikokoisissa pienissä tammitynnyreissä
Kirkas keskirunsas rubiininpunainen viini.
Tuoksu on puhdas ja hiukan kehittynyt tuoksu. Lasista nousee punaista sekä mustaa kirsikkaa, nahkaisuutta, neilikkaa sekä hento kukkainen vivahde orvokin muodossa.
Maku on kuiva ja alku hapokas. Hedelmäisyyden intensiteetti on runsaahko ja alkoholipitoisuus keskitasoa. Viinin tanniinit ovat kypsät sekä pehmeät. Maussa korostuu kypsä kirsikka sekä tuoksussakin ollut nahka sekä mausteneilikka. Pitkähkössä jälkimaussa on hieno kaakaon/tumman suklaan sävy.
Jo nyt hienosti kehittynyt viini, joka saa vielä lisää vivahteikkuutta muutaman lisävuoden varastoinnilla. Mainio runsaahkojen pataruokien tai sienirisoton kumppanina. Tarjoa isopesäisestä lasista noin 16-18 asteisena. Tre Roveri tulee Nizzan alueelta Astin maakunnasta, joka on tunnettu nimenomaan näistä herkullisista Barberoista. Viiniä voi kellaroida vielä noin 5 vuotta.
Arvostelut
91 / 100p. James Suckling
91 / 100p. Petri Pellinen
Ruokasuositus
Syksyinen lihapata
Reseptejä tulossa:
Klikkaa reseptilinkki tästä