Pico Maccario - Epico Barbera d'Asti Superiore Docg 2016

99,99 €

Alue: Barbera d’Asti Superiore DOCG

Rypäle: Barbera 100 %

Kypsytys: 12-14kk pienissä ranskalaisissa tammitynnyreissä sekä pulloissa

Kirkas, väriltään keskirunsas ja hiukan kehittynyt granaatinpunainen viini.

Tuoksu on puhdas vivahteikas ja jo hiukan kehittynyt. Lasista nousee kypsää mustaa kirsikkaa, vadelmaa sekä punaherukkaa ja hentoa mausteisuutta vaniljan sekä neilikan muodossa. Tuoksussa on myös hento kukkainen elementti kuivattujen ruusunlehtien muodossa.

Maku on kuiva ja alkaa runsaalla kypsällä hedelmäisyydellä. Viinin hyvä hapokkuus keventää kypsää hedelmäisyyttä. Barberalle tyypillisesti viinillä on pehmeät, kypsät ja kehittyneet tanniinit sekä runsas maun intensiteetti. Alkoholipitoisuus keskitasoa. Maussa korostuu tuoksun musta kirsikka, vadelma sekä punaherukka. Mukana on hento kukkaisuus sekä vanilja ja neilikka. Viinillä on erinomainen tasapaino. Jälkimaku on pitkä ja tumman suklaan sekä kirsikan arominen.

Edustaa Barberoiden huippua. Vanhimmat köynnökset ovat 50-vuotiaita, mikä takaa hyvin konsentroituneen maun. Epico on kehittynyt, mutta silti vielä kovin nuori viini. Hyvin juotavissa nyt, mutta kehittyy suotuisasti kellarissa vielä 7-12 vuotta. Tarjoa isopesäisestä lasista noin 16-18 asteisena ja muista dekantoida noin tunti ennen nauttimista.

Määrä:
Lisää ostoskoriin

Alue: Barbera d’Asti Superiore DOCG

Rypäle: Barbera 100 %

Kypsytys: 12-14kk pienissä ranskalaisissa tammitynnyreissä sekä pulloissa

Kirkas, väriltään keskirunsas ja hiukan kehittynyt granaatinpunainen viini.

Tuoksu on puhdas vivahteikas ja jo hiukan kehittynyt. Lasista nousee kypsää mustaa kirsikkaa, vadelmaa sekä punaherukkaa ja hentoa mausteisuutta vaniljan sekä neilikan muodossa. Tuoksussa on myös hento kukkainen elementti kuivattujen ruusunlehtien muodossa.

Maku on kuiva ja alkaa runsaalla kypsällä hedelmäisyydellä. Viinin hyvä hapokkuus keventää kypsää hedelmäisyyttä. Barberalle tyypillisesti viinillä on pehmeät, kypsät ja kehittyneet tanniinit sekä runsas maun intensiteetti. Alkoholipitoisuus keskitasoa. Maussa korostuu tuoksun musta kirsikka, vadelma sekä punaherukka. Mukana on hento kukkaisuus sekä vanilja ja neilikka. Viinillä on erinomainen tasapaino. Jälkimaku on pitkä ja tumman suklaan sekä kirsikan arominen.

Edustaa Barberoiden huippua. Vanhimmat köynnökset ovat 50-vuotiaita, mikä takaa hyvin konsentroituneen maun. Epico on kehittynyt, mutta silti vielä kovin nuori viini. Hyvin juotavissa nyt, mutta kehittyy suotuisasti kellarissa vielä 7-12 vuotta. Tarjoa isopesäisestä lasista noin 16-18 asteisena ja muista dekantoida noin tunti ennen nauttimista.

Alue: Barbera d’Asti Superiore DOCG

Rypäle: Barbera 100 %

Kypsytys: 12-14kk pienissä ranskalaisissa tammitynnyreissä sekä pulloissa

Kirkas, väriltään keskirunsas ja hiukan kehittynyt granaatinpunainen viini.

Tuoksu on puhdas vivahteikas ja jo hiukan kehittynyt. Lasista nousee kypsää mustaa kirsikkaa, vadelmaa sekä punaherukkaa ja hentoa mausteisuutta vaniljan sekä neilikan muodossa. Tuoksussa on myös hento kukkainen elementti kuivattujen ruusunlehtien muodossa.

Maku on kuiva ja alkaa runsaalla kypsällä hedelmäisyydellä. Viinin hyvä hapokkuus keventää kypsää hedelmäisyyttä. Barberalle tyypillisesti viinillä on pehmeät, kypsät ja kehittyneet tanniinit sekä runsas maun intensiteetti. Alkoholipitoisuus keskitasoa. Maussa korostuu tuoksun musta kirsikka, vadelma sekä punaherukka. Mukana on hento kukkaisuus sekä vanilja ja neilikka. Viinillä on erinomainen tasapaino. Jälkimaku on pitkä ja tumman suklaan sekä kirsikan arominen.

Edustaa Barberoiden huippua. Vanhimmat köynnökset ovat 50-vuotiaita, mikä takaa hyvin konsentroituneen maun. Epico on kehittynyt, mutta silti vielä kovin nuori viini. Hyvin juotavissa nyt, mutta kehittyy suotuisasti kellarissa vielä 7-12 vuotta. Tarjoa isopesäisestä lasista noin 16-18 asteisena ja muista dekantoida noin tunti ennen nauttimista.

 

Arvostelut

  • 91 / 100p. Wine Enthusiast

  • 92 / 100p. Petri Pellinen

Ruokasuositus

  • Syksyinen lihapata

Reseptejä tulossa:

Klikkaa reseptilinkki tästä