Pico Maccario - Barolo Docg Del Comune Di Serralunga d'Alba 2018
Alue: Barolo DOCG
Rypäle: Nebbiolo 100 %
Maaperä: Kalkkivi ja hiekkasavimaa
Kypsytys: 18kk isoissa Slavonialaisissa (Itä-Kroatia) tammisammioissa ja 12kk pulloissa
Viini on kirkas, läpikuultava ja keskipunainen väriltään.
Tuoksu on puhdas ja hiukan kehittynyt. Lasista nousee mustaa kirsikkaa, punaherukkaa sekä hentoa kuivattujen kukkien tuoksua ja aavistus vaniljaa.
Maku on kuiva hapokas, mutta kypsän hedelmäinen. Hyvä hedelmäisyyden intensiteetti ja alkoholipitoisuus keskitasolla. Tanniinit ovat vielä kovin kireät ja agressiiviset. Maku toistaa kirsikan sekä herukan aromeja hennon mausteisuuden tukemana. Jälkimaku on pitkä ja hapankirsikkainen.
Vaikka viini on nautittavissa jo nyt, tekee sille kellarivarastointi oikein hyvää. Jos avaat viinin nyt, nauti paahdetun lihan kera tai illallisen jälkeen kovien juustojen kanssa. Muutoin, unohda kellariin 5-10 vuodeksi. Tunnin dekantointi avaa viinin. Tarjoa 16-18 asteisena isopesäisestä lasista.
Tämä on kylätason Barolo Serralungan alueelta, josta tulevat Barolon alueen voimakkaimmat viinit.
Alue: Barolo DOCG
Rypäle: Nebbiolo 100 %
Maaperä: Kalkkivi ja hiekkasavimaa
Kypsytys: 18kk isoissa Slavonialaisissa (Itä-Kroatia) tammisammioissa ja 12kk pulloissa
Viini on kirkas, läpikuultava ja keskipunainen väriltään.
Tuoksu on puhdas ja hiukan kehittynyt. Lasista nousee mustaa kirsikkaa, punaherukkaa sekä hentoa kuivattujen kukkien tuoksua ja aavistus vaniljaa.
Maku on kuiva hapokas, mutta kypsän hedelmäinen. Hyvä hedelmäisyyden intensiteetti ja alkoholipitoisuus keskitasolla. Tanniinit ovat vielä kovin kireät ja agressiiviset. Maku toistaa kirsikan sekä herukan aromeja hennon mausteisuuden tukemana. Jälkimaku on pitkä ja hapankirsikkainen.
Vaikka viini on nautittavissa jo nyt, tekee sille kellarivarastointi oikein hyvää. Jos avaat viinin nyt, nauti paahdetun lihan kera tai illallisen jälkeen kovien juustojen kanssa. Muutoin, unohda kellariin 5-10 vuodeksi. Tunnin dekantointi avaa viinin. Tarjoa 16-18 asteisena isopesäisestä lasista.
Tämä on kylätason Barolo Serralungan alueelta, josta tulevat Barolon alueen voimakkaimmat viinit.
Alue: Barolo DOCG
Rypäle: Nebbiolo 100 %
Maaperä: Kalkkivi ja hiekkasavimaa
Kypsytys: 18kk isoissa Slavonialaisissa (Itä-Kroatia) tammisammioissa ja 12kk pulloissa
Viini on kirkas, läpikuultava ja keskipunainen väriltään.
Tuoksu on puhdas ja hiukan kehittynyt. Lasista nousee mustaa kirsikkaa, punaherukkaa sekä hentoa kuivattujen kukkien tuoksua ja aavistus vaniljaa.
Maku on kuiva hapokas, mutta kypsän hedelmäinen. Hyvä hedelmäisyyden intensiteetti ja alkoholipitoisuus keskitasolla. Tanniinit ovat vielä kovin kireät ja agressiiviset. Maku toistaa kirsikan sekä herukan aromeja hennon mausteisuuden tukemana. Jälkimaku on pitkä ja hapankirsikkainen.
Vaikka viini on nautittavissa jo nyt, tekee sille kellarivarastointi oikein hyvää. Jos avaat viinin nyt, nauti paahdetun lihan kera tai illallisen jälkeen kovien juustojen kanssa. Muutoin, unohda kellariin 5-10 vuodeksi. Tunnin dekantointi avaa viinin. Tarjoa 16-18 asteisena isopesäisestä lasista.
Tämä on kylätason Barolo Serralungan alueelta, josta tulevat Barolon alueen voimakkaimmat viinit.
Arvostelut
92 / 100p. James Suckling
92 / 100p. Wine Spectator
Ruokasuositus
Grillattu Entrecôte
Reseptejä tulossa:
Klikkaa reseptilinkki tästä