Mauro Veglio Barolo Castelletto 2018

59,90 €

Alue: Barolo DOCG

Lajike: Nebbiolo

Kypsytys: Viini siirretään pieniin tammitynnyreihin, joista 30 prosenttia on uusia ja 70 prosenttia käytettyjä, joissa viini kypsyy 24 kuukautta. Ruostumattomassa teräksesta valmistetuissa tankeissa tapahtuvan dekantoinnin jälkeen viini pullotetaan ilman kirkastusta tai suodatusta.

Tasting:

Kirkas keskirunsas ja hiukan läpikuultava punainen viini.

Viinillä on puhdas, nuorekas ja runsaahko tuoksu. Lajikkeelleen tyypillisessä tuoksussa on punaista kirsikkaa, punaherukkaa, ruusun terälehteä sekä aavistus vaniljaa.

Maku on kuiva, ja alku on raikkaan hapokas. Alkoholipitoisuus on keskitasoa ja tanniinit runsaat. Nuoressa maussa on runsas punaisten kirsikoiden sekä punaherukoiden sävyttämä hedelmäisyys. Viinin happopitoisuus on runsaahko ja maun intensiteetti hyvä. Jälkimaku on pitkä, tanniininen ja kirsikan sekä vaniljan aromien sävyttämä.

Hieno nuori Barolo, joka vuosikerralleen tyypillisesti on jo nyt nautittavissa. Runsaat tanniinit ja raikas hapokkuus sekä kypsä hedelmä antavat tälle viinille hyvän nautittavuuden. Ruoaksi suosittelisin vaikka Petite tenderiä sekä uunijuureksia ja pippurikermakastiketta. Loistava juuri nyt, mutta voi varastoida vielä vuosia ja on huipussaan ehkä noin 2030.

92 / 100p. - Petri Pellinen

Määrä:
Lisää ostoskoriin

Alue: Barolo DOCG

Lajike: Nebbiolo

Kypsytys: Viini siirretään pieniin tammitynnyreihin, joista 30 prosenttia on uusia ja 70 prosenttia käytettyjä, joissa viini kypsyy 24 kuukautta. Ruostumattomassa teräksesta valmistetuissa tankeissa tapahtuvan dekantoinnin jälkeen viini pullotetaan ilman kirkastusta tai suodatusta.

Tasting:

Kirkas keskirunsas ja hiukan läpikuultava punainen viini.

Viinillä on puhdas, nuorekas ja runsaahko tuoksu. Lajikkeelleen tyypillisessä tuoksussa on punaista kirsikkaa, punaherukkaa, ruusun terälehteä sekä aavistus vaniljaa.

Maku on kuiva, ja alku on raikkaan hapokas. Alkoholipitoisuus on keskitasoa ja tanniinit runsaat. Nuoressa maussa on runsas punaisten kirsikoiden sekä punaherukoiden sävyttämä hedelmäisyys. Viinin happopitoisuus on runsaahko ja maun intensiteetti hyvä. Jälkimaku on pitkä, tanniininen ja kirsikan sekä vaniljan aromien sävyttämä.

Hieno nuori Barolo, joka vuosikerralleen tyypillisesti on jo nyt nautittavissa. Runsaat tanniinit ja raikas hapokkuus sekä kypsä hedelmä antavat tälle viinille hyvän nautittavuuden. Ruoaksi suosittelisin vaikka Petite tenderiä sekä uunijuureksia ja pippurikermakastiketta. Loistava juuri nyt, mutta voi varastoida vielä vuosia ja on huipussaan ehkä noin 2030.

92 / 100p. - Petri Pellinen

Alue: Barolo DOCG

Lajike: Nebbiolo

Kypsytys: Viini siirretään pieniin tammitynnyreihin, joista 30 prosenttia on uusia ja 70 prosenttia käytettyjä, joissa viini kypsyy 24 kuukautta. Ruostumattomassa teräksesta valmistetuissa tankeissa tapahtuvan dekantoinnin jälkeen viini pullotetaan ilman kirkastusta tai suodatusta.

Tasting:

Kirkas keskirunsas ja hiukan läpikuultava punainen viini.

Viinillä on puhdas, nuorekas ja runsaahko tuoksu. Lajikkeelleen tyypillisessä tuoksussa on punaista kirsikkaa, punaherukkaa, ruusun terälehteä sekä aavistus vaniljaa.

Maku on kuiva, ja alku on raikkaan hapokas. Alkoholipitoisuus on keskitasoa ja tanniinit runsaat. Nuoressa maussa on runsas punaisten kirsikoiden sekä punaherukoiden sävyttämä hedelmäisyys. Viinin happopitoisuus on runsaahko ja maun intensiteetti hyvä. Jälkimaku on pitkä, tanniininen ja kirsikan sekä vaniljan aromien sävyttämä.

Hieno nuori Barolo, joka vuosikerralleen tyypillisesti on jo nyt nautittavissa. Runsaat tanniinit ja raikas hapokkuus sekä kypsä hedelmä antavat tälle viinille hyvän nautittavuuden. Ruoaksi suosittelisin vaikka Petite tenderiä sekä uunijuureksia ja pippurikermakastiketta. Loistava juuri nyt, mutta voi varastoida vielä vuosia ja on huipussaan ehkä noin 2030.

92 / 100p. - Petri Pellinen

 

Arvostelut

  • Tulossa

Ruokasuositus

  • Tulossa

Reseptejä tulossa:

xxxx