Manzone Rossese Bianco "Rosserto" 2019

17,95 €

Alue: Langhe DOC

Lajike: Rossese Bianco

Kypsytys: Tarvitun tonneax tammitynnyrikypsytyksen jälkeen, viini pullotetaan laskevan kuun aikana.

Harvinainen ligurialainen valkoviinirypäle "Rossese Bianco"! Giovanni Manzone pelasti rypäleen 1980-luvulla ja istutti niitä barolotarhojen Castelletto ja Gramolere rinteille. Tarhat sijaitsevat hyvällä paikalla ja nyt 30 vuotta myöhemmin korjataan näiden köynnösten satoa. Viiniä on kypsytetty vuoden verran neutraalissa tammessa. Tuloksena on mielenkiintoinen ja monivivahteinen harvinaisuus.

Tämä oljenkeltainen viini yllättää monella tasolla. Tuoksussa on selkeää raikkautta, sitruksia, kukkaisuutta ja akaasiaa. Maku puolestaan on hieman eri maailmasta: persikkaa, meloneja ja jälkimaku viipyilee pähkinäisenä. Tätä makuelämystä on vaikea pukea sanoiksi, sillä se on hyvin rikas ja harmoninen kokonaisuus. Viinin nauttiminen kannattaa aloittaa viileästä, n. 10:stä asteesta. Sen voi kuitenkin antaa lämmetä, sillä viinin eri osat nousevat esiin eri tavoilla eri lämpötiloissa.

Määrä:
Lisää ostoskoriin

Alue: Langhe DOC

Lajike: Rossese Bianco

Kypsytys: Tarvitun tonneax tammitynnyrikypsytyksen jälkeen, viini pullotetaan laskevan kuun aikana.

Harvinainen ligurialainen valkoviinirypäle "Rossese Bianco"! Giovanni Manzone pelasti rypäleen 1980-luvulla ja istutti niitä barolotarhojen Castelletto ja Gramolere rinteille. Tarhat sijaitsevat hyvällä paikalla ja nyt 30 vuotta myöhemmin korjataan näiden köynnösten satoa. Viiniä on kypsytetty vuoden verran neutraalissa tammessa. Tuloksena on mielenkiintoinen ja monivivahteinen harvinaisuus.

Tämä oljenkeltainen viini yllättää monella tasolla. Tuoksussa on selkeää raikkautta, sitruksia, kukkaisuutta ja akaasiaa. Maku puolestaan on hieman eri maailmasta: persikkaa, meloneja ja jälkimaku viipyilee pähkinäisenä. Tätä makuelämystä on vaikea pukea sanoiksi, sillä se on hyvin rikas ja harmoninen kokonaisuus. Viinin nauttiminen kannattaa aloittaa viileästä, n. 10:stä asteesta. Sen voi kuitenkin antaa lämmetä, sillä viinin eri osat nousevat esiin eri tavoilla eri lämpötiloissa.

Alue: Langhe DOC

Lajike: Rossese Bianco

Kypsytys: Tarvitun tonneax tammitynnyrikypsytyksen jälkeen, viini pullotetaan laskevan kuun aikana.

Harvinainen ligurialainen valkoviinirypäle "Rossese Bianco"! Giovanni Manzone pelasti rypäleen 1980-luvulla ja istutti niitä barolotarhojen Castelletto ja Gramolere rinteille. Tarhat sijaitsevat hyvällä paikalla ja nyt 30 vuotta myöhemmin korjataan näiden köynnösten satoa. Viiniä on kypsytetty vuoden verran neutraalissa tammessa. Tuloksena on mielenkiintoinen ja monivivahteinen harvinaisuus.

Tämä oljenkeltainen viini yllättää monella tasolla. Tuoksussa on selkeää raikkautta, sitruksia, kukkaisuutta ja akaasiaa. Maku puolestaan on hieman eri maailmasta: persikkaa, meloneja ja jälkimaku viipyilee pähkinäisenä. Tätä makuelämystä on vaikea pukea sanoiksi, sillä se on hyvin rikas ja harmoninen kokonaisuus. Viinin nauttiminen kannattaa aloittaa viileästä, n. 10:stä asteesta. Sen voi kuitenkin antaa lämmetä, sillä viinin eri osat nousevat esiin eri tavoilla eri lämpötiloissa.

 

Arvostelut

  • Tulossa

Ruokasuositus

  • Viini kannattaa ehdottomasti maistaa ensin sellaisenaan. Makumaailmassa riittää pureskeltavaa pidemmäksikin aikaa. Sopii hyvin merenelävien, kalan sekä vaaleiden lihojen kanssa. Sopii mielenkiintoisen makuprofiilin ja hapokkuuden ansiosta myös juustojen kera.

Reseptejä tulossa:

xxxx