E. Pira & Figli Chiara Boschis - Barolo Via Nuova 2017/18
Alue: Barolo DOCG
Lajike: Nebbiolo
Kypsytys: Noin 2 vuotta kypsytystä sekä isoissa tynnyreissä että (barrique) ranskalaisissa tammitynnyreissä; noin 1 vuosi pullokypsytystä.
Via Nuova (Uusi tie) oli Barolon historiallisen keskustan laidalla sijaitsevan pienen viinitarhan nimi, joka sijaitsi Barolon ja Novellon yhdistävän tien kohdalla. Tiestä on nykyään jäljellä vain pieni kävelyreitti viinitarhojen halki. Viiniä tuotettiin yhden viinitarhan Barolona monta vuotta, kunnes tämä pieni Cru vuonna 2010 liitettiin osaksi suurempaa Terlo-osa-aluetta. Eräänlaisena kunnianosoituksena perinteille Barolo Via Nuova valmistetaan nyt kuuden eri viinitarhan sekoituksena: Terlo ja Liste Barolossa, Ravera e Mosconi Monforte d'Albassa sekä Gabutti ja Baudana Serralunga d'Albassa. Tässä klassisessa Barolo-sekoituksessa yhdistyvät rakenne, eleganssi ja vivahteikkuus, ja siinä korostuvat kunkin viinitarhan erityispiirteet. Vaikka se on hieman ujo, kun se avataan ensimmäisen kerran, jonkin aikaa lasissa (tai dekantterissa) paljastaa Via Nuovan houkuttelevat eteeriset kukka- ja hedelmätuoksut.
Tuotettujen pullojen määrä: 4 500 pulloa
Tuotantoalue: Terlo ja Liste Barolossa, Ravera ja Mosconi Monforte d'Albassa sekä Gabutti ja Baudana Serralunga d'Albassa.
Korkeus merenpinnasta: 340 metriä merenpinnan yläpuolella.
Viiniköynnösten ikä: 30 vuotta
Tuotto: 450 kg/ha
Käyminen: Käyminen ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa tankeissa, joissa lämpötila on säädetty, ja päivittäiset tyhjennykset ja pumppaukset.
Jalostus: 24 kuukauden kypsytys kevyesti paahdetuissa 30 % uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä. Kypsyy vuoden vielä pullossa.
Alkoholipitoisuus: 14.0%
Happamuus: 6,37 g/l
Maaperä: Kalkkipitoinen Sant'Agatan savi (hiekkakivi).
Sadonkorjuu: Lokakuun puoliväli
Ensimmäinen vuosikerta: 2009
Alue: Barolo DOCG
Lajike: Nebbiolo
Kypsytys: Noin 2 vuotta kypsytystä sekä isoissa tynnyreissä että (barrique) ranskalaisissa tammitynnyreissä; noin 1 vuosi pullokypsytystä.
Via Nuova (Uusi tie) oli Barolon historiallisen keskustan laidalla sijaitsevan pienen viinitarhan nimi, joka sijaitsi Barolon ja Novellon yhdistävän tien kohdalla. Tiestä on nykyään jäljellä vain pieni kävelyreitti viinitarhojen halki. Viiniä tuotettiin yhden viinitarhan Barolona monta vuotta, kunnes tämä pieni Cru vuonna 2010 liitettiin osaksi suurempaa Terlo-osa-aluetta. Eräänlaisena kunnianosoituksena perinteille Barolo Via Nuova valmistetaan nyt kuuden eri viinitarhan sekoituksena: Terlo ja Liste Barolossa, Ravera e Mosconi Monforte d'Albassa sekä Gabutti ja Baudana Serralunga d'Albassa. Tässä klassisessa Barolo-sekoituksessa yhdistyvät rakenne, eleganssi ja vivahteikkuus, ja siinä korostuvat kunkin viinitarhan erityispiirteet. Vaikka se on hieman ujo, kun se avataan ensimmäisen kerran, jonkin aikaa lasissa (tai dekantterissa) paljastaa Via Nuovan houkuttelevat eteeriset kukka- ja hedelmätuoksut.
Tuotettujen pullojen määrä: 4 500 pulloa
Tuotantoalue: Terlo ja Liste Barolossa, Ravera ja Mosconi Monforte d'Albassa sekä Gabutti ja Baudana Serralunga d'Albassa.
Korkeus merenpinnasta: 340 metriä merenpinnan yläpuolella.
Viiniköynnösten ikä: 30 vuotta
Tuotto: 450 kg/ha
Käyminen: Käyminen ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa tankeissa, joissa lämpötila on säädetty, ja päivittäiset tyhjennykset ja pumppaukset.
Jalostus: 24 kuukauden kypsytys kevyesti paahdetuissa 30 % uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä. Kypsyy vuoden vielä pullossa.
Alkoholipitoisuus: 14.0%
Happamuus: 6,37 g/l
Maaperä: Kalkkipitoinen Sant'Agatan savi (hiekkakivi).
Sadonkorjuu: Lokakuun puoliväli
Ensimmäinen vuosikerta: 2009
Alue: Barolo DOCG
Lajike: Nebbiolo
Kypsytys: Noin 2 vuotta kypsytystä sekä isoissa tynnyreissä että (barrique) ranskalaisissa tammitynnyreissä; noin 1 vuosi pullokypsytystä.
Via Nuova (Uusi tie) oli Barolon historiallisen keskustan laidalla sijaitsevan pienen viinitarhan nimi, joka sijaitsi Barolon ja Novellon yhdistävän tien kohdalla. Tiestä on nykyään jäljellä vain pieni kävelyreitti viinitarhojen halki. Viiniä tuotettiin yhden viinitarhan Barolona monta vuotta, kunnes tämä pieni Cru vuonna 2010 liitettiin osaksi suurempaa Terlo-osa-aluetta. Eräänlaisena kunnianosoituksena perinteille Barolo Via Nuova valmistetaan nyt kuuden eri viinitarhan sekoituksena: Terlo ja Liste Barolossa, Ravera e Mosconi Monforte d'Albassa sekä Gabutti ja Baudana Serralunga d'Albassa. Tässä klassisessa Barolo-sekoituksessa yhdistyvät rakenne, eleganssi ja vivahteikkuus, ja siinä korostuvat kunkin viinitarhan erityispiirteet. Vaikka se on hieman ujo, kun se avataan ensimmäisen kerran, jonkin aikaa lasissa (tai dekantterissa) paljastaa Via Nuovan houkuttelevat eteeriset kukka- ja hedelmätuoksut.
Tuotettujen pullojen määrä: 4 500 pulloa
Tuotantoalue: Terlo ja Liste Barolossa, Ravera ja Mosconi Monforte d'Albassa sekä Gabutti ja Baudana Serralunga d'Albassa.
Korkeus merenpinnasta: 340 metriä merenpinnan yläpuolella.
Viiniköynnösten ikä: 30 vuotta
Tuotto: 450 kg/ha
Käyminen: Käyminen ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa tankeissa, joissa lämpötila on säädetty, ja päivittäiset tyhjennykset ja pumppaukset.
Jalostus: 24 kuukauden kypsytys kevyesti paahdetuissa 30 % uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä. Kypsyy vuoden vielä pullossa.
Alkoholipitoisuus: 14.0%
Happamuus: 6,37 g/l
Maaperä: Kalkkipitoinen Sant'Agatan savi (hiekkakivi).
Sadonkorjuu: Lokakuun puoliväli
Ensimmäinen vuosikerta: 2009
Arvostelut
Vinous 94 /100p. 2017
Vinous 94 /100p. 2018
Ruokasuositus
Tulossa
Reseptejä tulossa:
xxxx