E. Pira & Figli Chiara Boschis - Barolo Mosconi 2017/18
Alue: Barolo DOCG
Lajike: Nebbiolo
Kypsytys: 24 kuukauden kypsytys kevyesti paahdetuissa 30 % uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä ja vuosi pulloissa.
Viimeisin hankittu lohko, Monforte d'Albassa sijaitseva kuuluisa Mosconi Cru ostettiin vuonna 2009. Viinitarhan erityisen raskas savimaa (joillakin alueilla kalsiumkarbonaatti ja rauta antavat maaperälle punertavan harmaan värin) antaa tälle viinille tunnistettavan rakenteen, joka tekee siitä ihanteellisen kypsytettävän Barolon. Granaatinpunaista väriä täydentävät avoimet kukka- ja kypsän hedelmäiset tuoksut, joissa on mausteisia vivahteita. Viini on pitkäkestoinen, voimakas ja tiivis, ja siinä on kiinteät, samettiset tanniinit.
Tuotettujen pullojen määrä: 4 700 pulloa
Tuotantoalue: Mosconi (vuonna 2009 hankittu yhden viinitarhan tila) Moforte d'Albassa.
Korkeus merenpinnasta: 400 metriä merenpinnan yläpuolella.
Viiniköynnösten ikä: 30 vuotta
Tuotto: 450 kg/ha
Käyminen: Käyminen ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa tankeissa, joissa lämpötila on säädetty, ja päivittäiset tyhjennykset ja pumppaukset.
Alkoholipitoisuus: 14.0%
Happamuus: 6,37 g/l
Maaperä: Tertiäärikauden kalkkipitoinen savimulta, jossa on runsaasti kalsiumkarbonaattia ja rautaa.
Sadonkorjuu: Lokakuun puoliväli
Ensimmäinen vuosikerta: 2009
Alue: Barolo DOCG
Lajike: Nebbiolo
Kypsytys: 24 kuukauden kypsytys kevyesti paahdetuissa 30 % uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä ja vuosi pulloissa.
Viimeisin hankittu lohko, Monforte d'Albassa sijaitseva kuuluisa Mosconi Cru ostettiin vuonna 2009. Viinitarhan erityisen raskas savimaa (joillakin alueilla kalsiumkarbonaatti ja rauta antavat maaperälle punertavan harmaan värin) antaa tälle viinille tunnistettavan rakenteen, joka tekee siitä ihanteellisen kypsytettävän Barolon. Granaatinpunaista väriä täydentävät avoimet kukka- ja kypsän hedelmäiset tuoksut, joissa on mausteisia vivahteita. Viini on pitkäkestoinen, voimakas ja tiivis, ja siinä on kiinteät, samettiset tanniinit.
Tuotettujen pullojen määrä: 4 700 pulloa
Tuotantoalue: Mosconi (vuonna 2009 hankittu yhden viinitarhan tila) Moforte d'Albassa.
Korkeus merenpinnasta: 400 metriä merenpinnan yläpuolella.
Viiniköynnösten ikä: 30 vuotta
Tuotto: 450 kg/ha
Käyminen: Käyminen ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa tankeissa, joissa lämpötila on säädetty, ja päivittäiset tyhjennykset ja pumppaukset.
Alkoholipitoisuus: 14.0%
Happamuus: 6,37 g/l
Maaperä: Tertiäärikauden kalkkipitoinen savimulta, jossa on runsaasti kalsiumkarbonaattia ja rautaa.
Sadonkorjuu: Lokakuun puoliväli
Ensimmäinen vuosikerta: 2009
Alue: Barolo DOCG
Lajike: Nebbiolo
Kypsytys: 24 kuukauden kypsytys kevyesti paahdetuissa 30 % uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä ja vuosi pulloissa.
Viimeisin hankittu lohko, Monforte d'Albassa sijaitseva kuuluisa Mosconi Cru ostettiin vuonna 2009. Viinitarhan erityisen raskas savimaa (joillakin alueilla kalsiumkarbonaatti ja rauta antavat maaperälle punertavan harmaan värin) antaa tälle viinille tunnistettavan rakenteen, joka tekee siitä ihanteellisen kypsytettävän Barolon. Granaatinpunaista väriä täydentävät avoimet kukka- ja kypsän hedelmäiset tuoksut, joissa on mausteisia vivahteita. Viini on pitkäkestoinen, voimakas ja tiivis, ja siinä on kiinteät, samettiset tanniinit.
Tuotettujen pullojen määrä: 4 700 pulloa
Tuotantoalue: Mosconi (vuonna 2009 hankittu yhden viinitarhan tila) Moforte d'Albassa.
Korkeus merenpinnasta: 400 metriä merenpinnan yläpuolella.
Viiniköynnösten ikä: 30 vuotta
Tuotto: 450 kg/ha
Käyminen: Käyminen ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa tankeissa, joissa lämpötila on säädetty, ja päivittäiset tyhjennykset ja pumppaukset.
Alkoholipitoisuus: 14.0%
Happamuus: 6,37 g/l
Maaperä: Tertiäärikauden kalkkipitoinen savimulta, jossa on runsaasti kalsiumkarbonaattia ja rautaa.
Sadonkorjuu: Lokakuun puoliväli
Ensimmäinen vuosikerta: 2009
Arvostelut
Vinous 95 /100p. 2017
Vinous 94 /100p. 2018
Ruokasuositus
Tulossa
Reseptejä tulossa:
xxxx