Alessandro Rivetto Langhe Nebbiolo 2022

19,80 €

Alue: Langhe DOC

Rypälelajike: 100 % Nebbiolo

Alkoholi: 14 %

Sokeripitoisuus: 1 g/l

Happopitoisuus: 5,5 g/l

Viininvalmistus:

Sadonkorjuu: Manuaalinen sadonkorjuu lokakuussa, jolloin rypäleet ovat saavuttaneet täydellisen kypsyyden. Huolellinen lajittelu viinitarhalla takaa parhaan laadun.

Maseraatio ja käyminen: Viini käy lämpökontrolloiduissa terästankeissa 10 päivän ajan, jonka aikana rypälemehu on kosketuksissa kuorien kanssa uuttaen väriaineita ja tanniineja.

Kypsytys: Viini kypsyy noin 8 kuukautta terästankeissa, mikä säilyttää rypälelajikkeen hedelmäiset ja kukkaiset ominaisuudet. Ei tammikypsytystä, jotta säilytetään viinin raikkaus ja Nebbiolon herkkä luonne.

Suodatus: Kevyt suodatus ennen pullotusta, jotta viini säilyttää mahdollisimman paljon makukomponentteja.

Potentiaali: Tämä viini on parhaimmillaan nuorena, mutta voi ikääntyä 3-5 vuotta.

Ruokasuositus: Kokeile syksyisten sieni- tai juureskeittojen kanssa. Se sopii myös erinomaisesti lihapatojen, kuten häränhäntäpadan, ja kotimaisten sienten, esimerkiksi kantarellipiirakan, rinnalle. Spesialiteettina suosittelen herkkutatti-carpacciota.

Tasting: Petri Pellinen / Fixuviini

Kirkas ja keskirunsas, läpikuultava rubiininpunainen viini.

Runsaahko tuoksu on puhdas, raikas ja nuori sekä vivahteikas. Tuoksussa on hapanta kirsikkaa, karpaloa sekä hiukan appelsiininkuorta, hyvin hentoa savuisuutta sekä vaniljaa.

Maku on kuiva ja alku raikkaan hapokas. Maun intensiteetti on runsaahko ja hedelmävetoinen. Alkoholipitoisuus on keskitasoa ja viinin selkeät ja kypsät tanniinit antavat viinille ryhtiä. Hedelmäisyys tulee happaman kirsikan sekä karpalon muodossa ja sitä seuraa hento mausteisuus sekä appelsiininkuoren vivahde. Jälkimaku on pitkä, miellyttävä ja raikkaan karpaloinen.

Tämä viini on oikein nautittava nyt, mutta varmasti kehittyisi jo lyhyellä varastoinila. Olisikin mielenkiintoinen maistettava 3-5 vuoden päästä. Rakenteeltaan tämä Langhe Nebbiolo on selvästi ruokaviini. Mainio kovien juustojen kanssa sekä vaikka Entrecôten ja lehtikaalimuhennoksen sekä confit-perunan kanssa. Tarjoile noin 16–18 asteisena ja isommasta Pinot Noir-lasista.

Tämä viini on yksi parhaista Langhe Nebbioloista Alkossa, ellei jopa paras. Ja hintalaatusuhteeltaan loistava. Vastaavan tasoinen viini maksaisi reilusti yli 20€. 90–91 / 100 p.

Lisää ostoskoriin

Alue: Langhe DOC

Rypälelajike: 100 % Nebbiolo

Alkoholi: 14 %

Sokeripitoisuus: 1 g/l

Happopitoisuus: 5,5 g/l

Viininvalmistus:

Sadonkorjuu: Manuaalinen sadonkorjuu lokakuussa, jolloin rypäleet ovat saavuttaneet täydellisen kypsyyden. Huolellinen lajittelu viinitarhalla takaa parhaan laadun.

Maseraatio ja käyminen: Viini käy lämpökontrolloiduissa terästankeissa 10 päivän ajan, jonka aikana rypälemehu on kosketuksissa kuorien kanssa uuttaen väriaineita ja tanniineja.

Kypsytys: Viini kypsyy noin 8 kuukautta terästankeissa, mikä säilyttää rypälelajikkeen hedelmäiset ja kukkaiset ominaisuudet. Ei tammikypsytystä, jotta säilytetään viinin raikkaus ja Nebbiolon herkkä luonne.

Suodatus: Kevyt suodatus ennen pullotusta, jotta viini säilyttää mahdollisimman paljon makukomponentteja.

Potentiaali: Tämä viini on parhaimmillaan nuorena, mutta voi ikääntyä 3-5 vuotta.

Ruokasuositus: Kokeile syksyisten sieni- tai juureskeittojen kanssa. Se sopii myös erinomaisesti lihapatojen, kuten häränhäntäpadan, ja kotimaisten sienten, esimerkiksi kantarellipiirakan, rinnalle. Spesialiteettina suosittelen herkkutatti-carpacciota.

Tasting: Petri Pellinen / Fixuviini

Kirkas ja keskirunsas, läpikuultava rubiininpunainen viini.

Runsaahko tuoksu on puhdas, raikas ja nuori sekä vivahteikas. Tuoksussa on hapanta kirsikkaa, karpaloa sekä hiukan appelsiininkuorta, hyvin hentoa savuisuutta sekä vaniljaa.

Maku on kuiva ja alku raikkaan hapokas. Maun intensiteetti on runsaahko ja hedelmävetoinen. Alkoholipitoisuus on keskitasoa ja viinin selkeät ja kypsät tanniinit antavat viinille ryhtiä. Hedelmäisyys tulee happaman kirsikan sekä karpalon muodossa ja sitä seuraa hento mausteisuus sekä appelsiininkuoren vivahde. Jälkimaku on pitkä, miellyttävä ja raikkaan karpaloinen.

Tämä viini on oikein nautittava nyt, mutta varmasti kehittyisi jo lyhyellä varastoinila. Olisikin mielenkiintoinen maistettava 3-5 vuoden päästä. Rakenteeltaan tämä Langhe Nebbiolo on selvästi ruokaviini. Mainio kovien juustojen kanssa sekä vaikka Entrecôten ja lehtikaalimuhennoksen sekä confit-perunan kanssa. Tarjoile noin 16–18 asteisena ja isommasta Pinot Noir-lasista.

Tämä viini on yksi parhaista Langhe Nebbioloista Alkossa, ellei jopa paras. Ja hintalaatusuhteeltaan loistava. Vastaavan tasoinen viini maksaisi reilusti yli 20€. 90–91 / 100 p.

Alue: Langhe DOC

Rypälelajike: 100 % Nebbiolo

Alkoholi: 14 %

Sokeripitoisuus: 1 g/l

Happopitoisuus: 5,5 g/l

Viininvalmistus:

Sadonkorjuu: Manuaalinen sadonkorjuu lokakuussa, jolloin rypäleet ovat saavuttaneet täydellisen kypsyyden. Huolellinen lajittelu viinitarhalla takaa parhaan laadun.

Maseraatio ja käyminen: Viini käy lämpökontrolloiduissa terästankeissa 10 päivän ajan, jonka aikana rypälemehu on kosketuksissa kuorien kanssa uuttaen väriaineita ja tanniineja.

Kypsytys: Viini kypsyy noin 8 kuukautta terästankeissa, mikä säilyttää rypälelajikkeen hedelmäiset ja kukkaiset ominaisuudet. Ei tammikypsytystä, jotta säilytetään viinin raikkaus ja Nebbiolon herkkä luonne.

Suodatus: Kevyt suodatus ennen pullotusta, jotta viini säilyttää mahdollisimman paljon makukomponentteja.

Potentiaali: Tämä viini on parhaimmillaan nuorena, mutta voi ikääntyä 3-5 vuotta.

Ruokasuositus: Kokeile syksyisten sieni- tai juureskeittojen kanssa. Se sopii myös erinomaisesti lihapatojen, kuten häränhäntäpadan, ja kotimaisten sienten, esimerkiksi kantarellipiirakan, rinnalle. Spesialiteettina suosittelen herkkutatti-carpacciota.

Tasting: Petri Pellinen / Fixuviini

Kirkas ja keskirunsas, läpikuultava rubiininpunainen viini.

Runsaahko tuoksu on puhdas, raikas ja nuori sekä vivahteikas. Tuoksussa on hapanta kirsikkaa, karpaloa sekä hiukan appelsiininkuorta, hyvin hentoa savuisuutta sekä vaniljaa.

Maku on kuiva ja alku raikkaan hapokas. Maun intensiteetti on runsaahko ja hedelmävetoinen. Alkoholipitoisuus on keskitasoa ja viinin selkeät ja kypsät tanniinit antavat viinille ryhtiä. Hedelmäisyys tulee happaman kirsikan sekä karpalon muodossa ja sitä seuraa hento mausteisuus sekä appelsiininkuoren vivahde. Jälkimaku on pitkä, miellyttävä ja raikkaan karpaloinen.

Tämä viini on oikein nautittava nyt, mutta varmasti kehittyisi jo lyhyellä varastoinila. Olisikin mielenkiintoinen maistettava 3-5 vuoden päästä. Rakenteeltaan tämä Langhe Nebbiolo on selvästi ruokaviini. Mainio kovien juustojen kanssa sekä vaikka Entrecôten ja lehtikaalimuhennoksen sekä confit-perunan kanssa. Tarjoile noin 16–18 asteisena ja isommasta Pinot Noir-lasista.

Tämä viini on yksi parhaista Langhe Nebbioloista Alkossa, ellei jopa paras. Ja hintalaatusuhteeltaan loistava. Vastaavan tasoinen viini maksaisi reilusti yli 20€. 90–91 / 100 p.

 

Arvostelut

  • Tulossa

Ruokasuositus

  • Herkkutatti-Carpaccio

Reseptejä tulossa:

xxxx