Piedras de San Pedro - Loculto Seleccion 2020
Alue: DO Ribera del Duero / Pesquera de Duero (Valladolid)
Lajike: 100% Tempranillo
Kypsytys: 9 kk ranskalaisissa tammitynnyreissä (225l.)
Tasting:
Kirkas keskirunsas ja väriltään rubiininpunainen viini.
Puhdas nuorekas runsaahko tuoksu, jota leimaa mustien marjojen tuoksu hennon mausteisella vivahteella. Laisista nousee mustaa kirsikkaa sekä aavistus karhunvadelmaa. Mausteisuutta tuo esille vaniljan sekä neilikan aromit.
Alkumaku on puhdas ja alkaa runsaan hedelmäisesti. Hedelmäisyyttä keventää raikas, runsaahko hapokkuus ja viinille antaa ryhtiä kypsät elegantit tanniinit. Viinin hedelmäisyys korostaa maussa tuoksunsa elementtejä, eli mustaa kirsikkaa sekä karhunvadelmaa ja mausteita vaniljan sekä neilikan aromein. Keskipitkä jälkimaku on hapokkaan mausteinen.
Kokonaisuutena tasapainoinen viini jolla on hyvä kypsä hedelmäinen maku, raikkaat hapot sekä hienot tanniinit. Viini on varsin monikäyttöinen ruokaviini, mutta kaipaa rinnalleen vähän runsaampia makuja. Pataruoat kuten Osso Buco ja pihvit aromikkaammilla kastikkeilla sekä lisukkeilla sopivat tälle viinille hienosti. Tarjoa noin 16-asteisena keskikokoisesta Bordeaux-tyyppisestä viinilasista.
Petri Pellinen
Alue: DO Ribera del Duero / Pesquera de Duero (Valladolid)
Lajike: 100% Tempranillo
Kypsytys: 9 kk ranskalaisissa tammitynnyreissä (225l.)
Tasting:
Kirkas keskirunsas ja väriltään rubiininpunainen viini.
Puhdas nuorekas runsaahko tuoksu, jota leimaa mustien marjojen tuoksu hennon mausteisella vivahteella. Laisista nousee mustaa kirsikkaa sekä aavistus karhunvadelmaa. Mausteisuutta tuo esille vaniljan sekä neilikan aromit.
Alkumaku on puhdas ja alkaa runsaan hedelmäisesti. Hedelmäisyyttä keventää raikas, runsaahko hapokkuus ja viinille antaa ryhtiä kypsät elegantit tanniinit. Viinin hedelmäisyys korostaa maussa tuoksunsa elementtejä, eli mustaa kirsikkaa sekä karhunvadelmaa ja mausteita vaniljan sekä neilikan aromein. Keskipitkä jälkimaku on hapokkaan mausteinen.
Kokonaisuutena tasapainoinen viini jolla on hyvä kypsä hedelmäinen maku, raikkaat hapot sekä hienot tanniinit. Viini on varsin monikäyttöinen ruokaviini, mutta kaipaa rinnalleen vähän runsaampia makuja. Pataruoat kuten Osso Buco ja pihvit aromikkaammilla kastikkeilla sekä lisukkeilla sopivat tälle viinille hienosti. Tarjoa noin 16-asteisena keskikokoisesta Bordeaux-tyyppisestä viinilasista.
Petri Pellinen
Alue: DO Ribera del Duero / Pesquera de Duero (Valladolid)
Lajike: 100% Tempranillo
Kypsytys: 9 kk ranskalaisissa tammitynnyreissä (225l.)
Tasting:
Kirkas keskirunsas ja väriltään rubiininpunainen viini.
Puhdas nuorekas runsaahko tuoksu, jota leimaa mustien marjojen tuoksu hennon mausteisella vivahteella. Laisista nousee mustaa kirsikkaa sekä aavistus karhunvadelmaa. Mausteisuutta tuo esille vaniljan sekä neilikan aromit.
Alkumaku on puhdas ja alkaa runsaan hedelmäisesti. Hedelmäisyyttä keventää raikas, runsaahko hapokkuus ja viinille antaa ryhtiä kypsät elegantit tanniinit. Viinin hedelmäisyys korostaa maussa tuoksunsa elementtejä, eli mustaa kirsikkaa sekä karhunvadelmaa ja mausteita vaniljan sekä neilikan aromein. Keskipitkä jälkimaku on hapokkaan mausteinen.
Kokonaisuutena tasapainoinen viini jolla on hyvä kypsä hedelmäinen maku, raikkaat hapot sekä hienot tanniinit. Viini on varsin monikäyttöinen ruokaviini, mutta kaipaa rinnalleen vähän runsaampia makuja. Pataruoat kuten Osso Buco ja pihvit aromikkaammilla kastikkeilla sekä lisukkeilla sopivat tälle viinille hienosti. Tarjoa noin 16-asteisena keskikokoisesta Bordeaux-tyyppisestä viinilasista.
Petri Pellinen
Arvostelut
91/100 - Petri Pellinen
Ruokasuositus:
SOUS VIDE- KYPSENNETTYÄ NAUDAN POSKEA TRYFFELIMUUSILLA